Sigurd gik i avanceret hackerfælde: »Lige pludselig blev alt sort«

3 kommentarer.  Hop til debatten
Sigurd gik i avanceret hackerfælde: »Lige pludselig blev alt sort«
Illustration: Teknologiens Mediehus.
Hvad der begyndte som en drengestreg, viste sig at have alvorlige konsekvenser. Tal med dine børn om cyberspace, lyder rådet fra en professionel hacker.
25. februar kl. 03:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Klokken var omkring midnat. Sigurd sad og hyggede sig, som han plejede, hos sin mor i Midtjylland. Han spillede Roblox, et multiplayer-spil, der i dag har mere end 500 millioner spillere på verdensplan. Selvom han langtfra var alene i spillet, kedede han sig og besluttede sig for at gøre spillet en smule nemmere for sig selv.

Så han gik på Youtube og søgte efter cheats – måder at komme foran de andre i spillet på. En video fangede hans opmærksomhed, og den foreslog at installere en lille cheat engine, et snydeprogram. Det havde han prøvet før.

Log ind og få adgang
Du kan læse indholdet ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
28. februar kl. 12:27

Click bait Old news Der er da intet avanceret eller nyt i at "hackere" tilbyder software løsninger gratis, for at lokke børn og andre skøbelige sjæle til at downloade deres ondsindede kode. Det har altid eksisteret, men der er måske bare ikke nogen der har fået fortalt de nye generationer, at der er masser af ondsindet software ude på internettet, som de skal holde snitterne fra. Jeg har selv, da jeg var ung og dum, måtte ominstallere en computer fordi jeg rigtig gerne ville have haft photoshop gratis. Bliver man hacket fordi man vil snyde i et computerspil eller have et program gratis, så ligger man som man har redt... GO HACKERS!

Vi har ikke ondt af folk der snyder i cykelløb med doping, så skal vi heller ikke have ondt af, at nogle snottede unger er blevet hacket, fordi de ville snyde i et computerspil.

1
25. februar kl. 11:39

Det virker som om hackerne er SEO specialister. Hvis man laver et baggrundstjek, så er det deres fake profiler som kommer frem først.