Sigtet løslades i YouSee-sag efter nye oplysninger fra TDC: Ikke grundlag for varetægtsfængsling

6. januar 2017 kl. 11:041
Københavns Politi opretholder sigtelsen mod den 51-årige, der blev anholdt torsdag, men han bliver ikke varetægtsfængslet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den 51-årige, som torsdag blev anholdt og sigtet i forbindelse med YouSee-sagen om nedbruddet på kabeltv-netværket nytårsaften, bliver nu løsladt. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet opretholder sigtelsen, men oplyser, at der fredag formiddag er fremkommet nye oplysninger i sagen, som betyder, at der på nuværende tidspunkt ikke er grundlag for at kræve den 51-årige varetægtsfængslet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sigtelsen bliver opretholdt, og efterforskningen fortsætter, oplyser Københavns Politi, som overtog sagen, da TDC torsdag besluttede at anmelde sagen, efter selskabets interne efterforskning.

Den 51-årige skulle fredag formiddag være fremstillet i grundlovsforhør. Københavns Politi ville have krævet manden varetægtsfængslet, men de nye oplysninger i sagen har altså fået politiet til at vælge at løslade manden.

Ifølge DR skulle de nye oplysninger i sagen stamme fra TDC. Københavns Politi havde anmodet TDC om yderligere oplysninger efter anholdelsen, og det er på baggrund af disse oplysninger, at politiet valgte at løslade den 51-årige og aflyse grundlovsforhøret.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
9. januar 2017 kl. 12:05

Tænker ikke at der er en log funktion i udstyret der er aktiveret, og hvis der var, så er loggen sikkert slettet ifbm. med nulstilling.

Udstyret stod piv-åbent ud på Internet (http://i64.tinypic.com/qxm9mp.jpg). Det har garanteret bare fået offentlige IP-adresser på en switch i centralen.

Kender man sådan udstyr, så ved man også at webserveren ikke indeholder avanceret brugerstyring, firewall, radius etc. Webserveren er med stor sandsynlighed hullet som en si, så mit gæt er at man har anholdt den 51-årige ud fra nogen formodninger. Han har måske "brokket" sig gevaldigt over arbejdsgiveren....