Signal virker ikke længere i Kina

Signal virker ikke i Kina, hvor myndighederne tidligere har blokeret tjenesten. Illustration: tanaonte/Bigstock
Kinesiske borgere opdagede i morges, at den krypterede beskedtjeneste Signal ikke længere virker i landet, medmindre man bruger en VPN til at ændre sin IP-adresse. Kina har tidligere blokeret appen af flere omgange.

Den krypterede beskedtjeneste Signal virker ikke længere i Kina, medmindre man bruger en VPN-forbindelse, og tjenestens hjemmeside er heller ikke tilgængelig for kinesiske borgere.

Det skriver Reuters.

De kinesiske myndigheder har de seneste år i stigende grad blokeret flere apps og sociale medier i landet. Man har tidligere blokeret Signal over flere omgange, men hver gang er appen begyndt at virke igen.

Læs også: Kommission opfordrer Joe Biden: USA har brug for militære AI-våben

Men i morges opdagede flere kinesere, at Signal ikke længere er tilgængelig i flere tredjeparts Android-webbutikker.

Beskedtjenesten er downloadet 510.000 gange på iOS i Kina og er derfor langt fra den mest populære app i landet. Her dominerer den kinesiske all-in-one-app WeChat, som har over 1 mia. brugere globalt.

Signal fik et popularitetsboost d. 6. januar, efter at den Facebook-ejede konkurrent WhatsApp opdaterede sin privatlivspolitik med beskeden om, at brugere ikke kan fravælge datadeling med Facebook.

Signal er stadig tilgængelig på Apples webbutik i Kina, og i Hong Kong virker både app og hjemmeside som de skal.

Læs også: Sikkerhedsfirma: Kinesiske hackere har angrebet Solarwinds-kunder

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Børge Svingalius

Når Kina blokerer for noget, så ved man at privacy er i den gode ende. Signal bruger end-to-end kryptering, som mange andre nye IM's også gør. Derudover er Signals fysiske værksted placeret i USA, så NSA kan principielt bede dem om at udlevere data, men jeg tror kun de kan få e-mail adresse, telefonnummer (som er krævet) og hvornår man har oprettet kontoen.

Der er dog én ulempe ved Signal, nemlig at appen fortæller dig hvis en i din kontaktbog er begyndt at bruge Signal, og ligeledes den anden vej rundt, fortæller andre mennesker der har dit nummer i deres kontaktbog at du bruger det. Rimelig åndssvagt.

 • 5
 • 1
#4 Rune Hansen

Jeg benytter enhver lejlighed til at få folk til at installerer Signal, på trods af det har jeg kun 5-10 kontakter ind til nu (dog langsomt stigende).

Det er en meget simpel app der krypterer dine beskeder og telefonsamtaler (what’s not to like?). Open source, non profit (ingen reklamer eller fup).

 • 4
 • 0
#5 Asbjørn Thegler

'Non-profit' er et vigtigt nøgleord, synes jeg. Signal skal ikke presse deres profit op, så der er derfor ikke rigtig noget stort incitament for at kompromittere deres brugeres privacy.

Jeg donerer selv en smule penge til Signal hver måned - jeg synes det er et enormt vigtigt projekt.

Se iøvrigt hvad Signal meldte ud, da Iran begyndte at blokere for Signal-trafik: https://signal.org/blog/help-iran-reconnect/

 • 3
 • 0
#6 Søren Weber
 • 2
 • 1
#7 Kristian Rastrup

Hvis du ikke vil vide, når en af dine kontakter er kommet på Signal, kan du slå det fra i

Indstilinger->Notifikationer->Underret når... Kontakt anvender nu Signal

Rimeligt nemt.

Problemet er størst den anden vej rundt.

Forestil dig du er en kvinde under social kontrol, hvor andre går igennem dine SMS'er og emails. Hvis du begynder at bruge Signal får alle, der kender dit telefonnummer og også bruger Signal at vide at du er begyndt at snakke på en ny kanal.

 • 5
 • 0
#9 Rune Hansen

Det er allerede lavet. Klik på bruger -> Bloker bruger.

Så hvis problemet er at appen virker ud fra den forudsætning at den tjekker om de kontakter du allerede har i dit adressekartotek benytter Signal. Er det nok ved at være tid til at gennemgå adressekartoteker.

 • 1
 • 2
#10 Kjeld Flarup Christensen

Jeg fik forleden en mærkelig forespørgsel fra en kunde i Kina. Vi skulle ændre https porten til noget andet end 443. Der var åbenbart i modstrid med de kinesiske cybersecurity regler.

Det forlyder i øvrigt også at Kineserne blokerer for TLSv3

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere