Sig farvel til Windows Vista-support

Illustration:
Den 11. april 2017 er skibet sejlet for et af Microsofts mest kritiserede styresystemer.

10 år efter Windows Vista udkom, udtaler Microsoft nu, at det er på tide at opdatere til Windows 10. Der vil ikke længere eksistere hverken sikkerhedsopdateringer eller support for Vista-brugere.

Det skriver The Register.

»Microsoft har givet support til Windows Vista de seneste 10 år, men tiden er kommet til, at vi og vores hardware- og software-partnere investerer vores ressourcer i nyere teknologier, så vi kan fortsætte med at levere storslåede nye oplevelser,« skriver Microsoft i den officielle udtalelse.

Læs også: Youtuber trækker pc gennem hård prøvelse: Installerer alle Windows-versioner nogensinde

Insisterende Windows Vista-brugere åbner sig for sårbarheder, hvis ikke de sørger for at skifte operativsystem snarligt. Ifølge it-mediet The Register er Microsoft ikke interesserede i at tilbyde udvidet support til Vista på samme måde, som de har tilbudt betalingsløsninger til sløve Windows XP-kunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Gert Agerholm

Jeg vil nu mene at det er på tide at få udfacet Vista. Jeg kan ikke udtale mig om springet fra Vista til Windows 10, men min erfaring er at Vista hænger noget mere i bremsen som Windows 7, så jeg er ikke sikker på at der vil være HW performance problemer. Det største problem med Windows 10 kunne være manglende support af HW. Men har man en 10 år gammel Vista maskine bør man ikke investere noget som helst i ny Windows men købe en ny maskine.

 • 1
 • 0
#4 Morten Toudahl

Det er jo ikke noget der kommer ud af det blå. Arbejder du professionelt med at vedligeholde et Windows miljø, så har du i 10 år vidst at den her dag kom. Det er nemlig standard med 10 års support på deres produkter.

Så det har man vel en plan for tænker jeg. Som privat bruger er det - for mig - uhørt at have en 10 år gammel computer.

 • 2
 • 1
#5 Martin Sørensen

Jeg har selv en Core 2 Duo baseret laptop som er født med Vista, men som i dag kører Windows 10, og Win10 kører rent faktisk bedre på den end Vista nogensinde har gjort. Den var endda født med 4GB RAM men kørte 32-bit Vista, så alene skiftet til et 64 bit OS har givet ca. 1GB ekstra RAM med standard hardwaren.

Jeg har i dag skiftet harddisken i den ud med en SSD, og selv om resten af maskinen efterhånden har nogle år på bagen, så kører den rigtigt fint og kan trække det meste jeg har brug for på en bærbar (den er heller ikke min primære maskine).

 • 0
 • 0
#6 Henning Wangerin

Som privat bruger er det - for mig - uhørt at have en 10 år gammel computer.

Det kender jeg nu mange der gør.

Hvorfor spilde penge på en ny computer når den gamle stadigvæk virker?

Nåh ja. Så er der lige den lille detalje at de forlængst har skiftet Windows ud med Linux.

PS: Min primære computer klarer sig stadigvæk fornuftigt med 2Gb og 2 kerner. Ja den er fra omkring 2006.

 • 1
 • 1
#8 Jesper Frimann

Så det har man vel en plan for tænker jeg. Som privat bruger er det - for mig - uhørt at have en 10 år gammel computer.

Tja. Her i familien er der en del maskiner af varierende alder. Den ældste er en stationær, hvor hovedparten af maskinen er fra 2003, men der er dele der er fra 1998. Og den står foran at skulle bygges om til en Minecraft maskine til den ældste. Min hovedmaskine er en snart 3 gammel asus bærbar, med win10. Og den bliver snart scratchet til Ubuntu. Den sekundære bærbare, som fungerer som en stationær i 'det andet kontor' er en 8 år gammel bærbar med ubuntu. Og den kørere sku fint.

// Jesper

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere