Sidste gang røg Accentures filer online: Ransomware-hackere udskyder Vestas-læk

Illustration: Screendump, Mads Lorenzen
Det er langt fra første gang, LockBit truer med at offentliggøre virksomheders data. Sidste gang, gruppen ramte et større selskab med kontorer i Danmark, var det Accenture, der stod for skud.

Vestas er blevet offer for et ransomware-angreb og har i flere omgange bekræftet, at det også er lykkes hackerne at slippe afsted med Vestas' data. Hvor meget data, og præcis hvilke data, der er tale om, er endnu uklart.

Det er ransomware-kartellet LockBit, der påstår at de ligger inde med Vestas' data, og de stjålne data skulle ifølge LockBit selv have været offentliggjort klokken halv ét i nat. Men da timeren nåede ´0´blev den slet og ret udskudt med 14 timer.

Derfor er der endnu ikke offentliggjort en eneste bit Vestas-data.

Gjorde alvor af trussel

Sidste gang LockBit havde en større virksomhed med mange danske medarbejdere på krogen, var det Accenture, der stod for skud.

Også dengang blev offentliggørelsen udskudt flere gange, indtil en anseelig mængde data til sidst blev offentliggjort.

Læs også: Mywizard2019 som standardkodeord: Accenture-læk tyder på løs omgang med sikkerhed

Der var altså ikke tale om bluff, selvom det virkede besynderligt, at timeren konstant blev udskudt.

Hvad indeholder lækket?

For Accentures vedkommende var der dengang tale om dokumenter med kodeord og andre interne data, der ikke er rart at få online, men umiddelbart heller ikke ødelægger grundlaget for virksomhedens virke, hvis kodeordene selvfølgelig bliver skiftet.

Vestas kom ret hurtigt online igen efter angrebet, hvilket tyder på, at backup'en har overlevet ransomware-angrebet, der ellers ofte forsøger netop at ødelægge backuppen og gør offeret afhængig af at låse de krypterede filer op.

Derfor kan man også håbe, at angriberne ikke har formået at trænge så langt ind i den danske vindmøllegigants systemer, at de dybeste forretningshemmeligheder og store mængder persondata er blevet ekstraheret.

Version2 følger op, når der er nyt i sagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere