Sharepoint bag COWI's intranet-succes

Med en tilpasset Sharepoint-platform er danske COWI udpeget til at have en af verdens ti bedste intranet-løsninger. COWI's it-direktør er dog endnu ikke tilfreds med systemets svartider.

Som en videnstung virksomhed med mere end 4000 ansatte fordelt over hele verden havde danske COWI brug for en intranet-løsning, der ikke bare havde karakter af en digital opslagstavle med kantine-planer og fødselsdagshilsener, men i stedet blev et integreret værktøj i medarbejdernes samarbejde og udveksling af viden.

Den ambition har COWI nu opfyldt i så fornem stil, at den danskfødte usability-guru Jakob Nielsens Nielsen Norman Group netop har udpeget COWI's intranet til et af verdens ti bedste. Og COWI's IT-direktør, Arne Hougaard Nielsen, glæder sig da også over, at virksomhedens satsning er blevet bemærket både internt og eksternt.

»Fra at have et meget statisk intranet, primært med frosne data, ønskede vi en platform, der prioriterede aktivitet og udveksling af viden og nyheder i langt højere grad end tidligere«, siger Arne Hougaard Nielsen og forklarer, at man udbød opgaven til en række konsulentfirmaer.

»Vi valgte at sige, at firmaerne ud fra vores krav selv måtte afgøre om løsningen skulle baseres på SAP eller MOSS 2007, og her kom Netcompany så med det bedste bud, der var baseret på MOSS, altså SharePoint. I forbindelse med udrulningen udpegede vi en række medarbejdere, som for de enkelte afdelinger skulle præsentere særlige behov og ønsker, og den 7. januar 2008 kunne vi så lancere det nye intranet«, siger Arne Hougaard Nielsen om projektet, som i udvikling og udrulning kostede godt 15 millioner kroner.

Afdeling for afdeling har efterfølgende fået integreret det nye intranet, som i dag omfatter 3000-3500 af COWI's godt 4000 medarbejdere. Tilbage er stadig en række mindre afdelinger, primært i områder med dårligere infrastruktur, herunder Afrika.

Trods hæderen som en af verdens bedste intranet, er Arne Hougaard Nielsen dog ikke helt tilfreds med systemet.

»Indholdsmæssigt har vi fået opbygget et helt enormt intranet med alle de funktioner, vi ønskede. Men svartiden er ikke god nok. Det bør højst tage et par sekunder at uploade en side, men det er desværre ikke tilfældet i dag. Jeg ved, at andre har oplevet det samme med en SharePoint-løsning, og det er en af de ting, vi arbejder på at få løst«, siger Arne Hougaard Nielsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere