Sharepoint 2010: Der står Ribbon-steg på menuen

Sharepoint 2010 bliver tæt integreret med Office 2010, som også smitter af på Sharepoint, som nu får Offices Ribbon-brugerflade. Men kunderne kan tage skiftet i bidder.

LAS VEGAS: Den nye brugerflade fra Office 2007 er kommet for at blive, og det smitter også af på Sharepoint 2010, som får den samme kontektsafhængige brugerflade, som Microsoft introducerede i Office 2007.

Brugerfladen Ribbon har ganske vist sine modstandere og kritikere, som mener, at springet fra den tidligere brugerflade med statiske menubjælker og drop-down-menuer er for stort og derfor kræver for mange ressourcer til omskoling af Office-brugere.

Ribbon er en bjælke, som skifter udseende, alt efter hvilken type objekt i Office, man arbejder med. Det bliver nu overført til Sharepoint-platformen.

Det betyder, at hvis man opgraderer til Sharepoint 2010, vil man også få mulighed for at skifte sine Sharepoint-administrationssider til Ribbon.

Microsoft vil dog give brugerne mulighed for at tage springet i overkommelige bidder.

»Vi gjorde det forkert med opgraderinger til 2007-versionen af Sharepoint. Det var noget, vi bare fik sat sammen, og så kunne du blot håbe på, at dine sites så fornuftige ud efter opgraderingen. Nu har vi en ny model, hvor du kan se et preview og så skifte til den nye brugerflade på et site, når du vil,« sagde Jeff Teper, chef for Microsofts Office Business-platform, i sin keynote på Sharepoint Conference 2009 i denne uge i Las Vegas.

Ribbon og Sharepoint får også sin egen rolle i samspil med Office 2010. Microsoft har lavet en særlig 'backstage' fane i Ribbon, hvor brugerne direkte fra Office-applikationerne har adgang til flere Sharepoint-funktioner. Det kan eksempelvis være at godkende et dokument og frigive det til det næste trin i en Workflow-forretningsgang.

Backstage bliver også brugt til at efterlade beskeder til andre brugere, som arbejder på det samme dokument.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017