Sharepoint 2010: Der står Ribbon-steg på menuen

Sharepoint 2010 bliver tæt integreret med Office 2010, som også smitter af på Sharepoint, som nu får Offices Ribbon-brugerflade. Men kunderne kan tage skiftet i bidder.

LAS VEGAS: Den nye brugerflade fra Office 2007 er kommet for at blive, og det smitter også af på Sharepoint 2010, som får den samme kontektsafhængige brugerflade, som Microsoft introducerede i Office 2007.

Brugerfladen Ribbon har ganske vist sine modstandere og kritikere, som mener, at springet fra den tidligere brugerflade med statiske menubjælker og drop-down-menuer er for stort og derfor kræver for mange ressourcer til omskoling af Office-brugere.

Ribbon er en bjælke, som skifter udseende, alt efter hvilken type objekt i Office, man arbejder med. Det bliver nu overført til Sharepoint-platformen.

Det betyder, at hvis man opgraderer til Sharepoint 2010, vil man også få mulighed for at skifte sine Sharepoint-administrationssider til Ribbon.

Microsoft vil dog give brugerne mulighed for at tage springet i overkommelige bidder.

»Vi gjorde det forkert med opgraderinger til 2007-versionen af Sharepoint. Det var noget, vi bare fik sat sammen, og så kunne du blot håbe på, at dine sites så fornuftige ud efter opgraderingen. Nu har vi en ny model, hvor du kan se et preview og så skifte til den nye brugerflade på et site, når du vil,« sagde Jeff Teper, chef for Microsofts Office Business-platform, i sin keynote på Sharepoint Conference 2009 i denne uge i Las Vegas.

Ribbon og Sharepoint får også sin egen rolle i samspil med Office 2010. Microsoft har lavet en særlig 'backstage' fane i Ribbon, hvor brugerne direkte fra Office-applikationerne har adgang til flere Sharepoint-funktioner. Det kan eksempelvis være at godkende et dokument og frigive det til det næste trin i en Workflow-forretningsgang.

Backstage bliver også brugt til at efterlade beskeder til andre brugere, som arbejder på det samme dokument.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017