Shakespeares samlede værker gemt i Twitter-profilbillede

Illustration: Wikipedia/Public Domain
Metoden har ingen sikkerhedsmæssig betydning, men kan bruges til hemmelig distribution, mener sikkerhedsforsker.

Sikkerhedsforskeren Dаvіd Вucһаnаn har demonstreret, hvordan han kunne skjule Shakespeares samlede værker i et billede og distribuere det via Twitter. Det skriver mediet Bleeping Computer.

Teknikken, som kaldes steganografi, består i at skjule information eller beskeder inde i objekter, som ikke er hemmelige. Det gør det muligt at skjule fortrolige meddelelser, filer og andre typer data i filer eller data, der ikke er hemmelige eller fortrolige.

I det omtalte forsøg skabte Dаvіd Вucһаnаn et JPEG-billede af Shakespeare, der også indeholdte en kopi af forfatterens samlede værker i HTML-format, komprimeret med RAR-algoritmen.

Hans forsøg viste, at billedet kunne uploades til Twitter, som skabte et profilbillede ud fra filen, der stadig indeholdt den pågældende RAR-fil.

Det gjorde Dаvіd Вucһаnаn ved at oprette et script, der konverterede RAR-filen, skåret i bidder på omtrentligt 64 kilobyte, til en ICC-farveprofil, som blev skrevet ind i billedfilen.

Han mener dog ikke, at fremgangsmåden er anvendelig for hackere:

»Jeg tror ikke, at det er en brugbar måde at undgå antivirusprogrammer på. Men det kan bruges som en god skjult distributionskanal.«

Testfilen kan hentes fra adressen https://pbs.twimg.com/media/DqteCf6WsAAhqwV.jpg.

Ifølge Bleeping Computer kræves der dog bestemte udgaver af RAR-dekomprimering for at læse den gamle mesters teaterstykker og sonetter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder