SF vil have datamodvægt til USA: Danmark bør tilslutte sig EU's Gaia-X-projekt

16. marts kl. 09:15
Lisbeth Bech-Nielsen
Illustration: SF.
»Gaia-X kan bidrage til, at vi i langt mindre grad er afhængige af lande og aktører, som vi ikke nødvendigvis deler værdier med. EU er på flere områder gået forrest for at sikre en høj dataetik med blandt andet GDPR og regulering af kunstig intelligens,« lyder det fra it-ordfører i SF Lisbeth Bech-Nielsen.

Danmark bør tilslutte sig det europæiske dataprojekt Gaia-X, så der på digitaliseringsområdet bliver skabt en europæisk modvægt til Kina og USA.

Det siger it-ordfører i SF og formand for Folketingets Digitaliseringsudvalg, Lisbeth Bech-Nielsen, i et interview til Altinget Digital.

Læs også: Ny vismandsrapport: Automatisering øger den økonomiske ulighed mellem ansatte og virksomhedsejere

Gaia-X har til hovedformål at etablere en fælles cloudstandard i EU, så data kan deles sikrere, mere gennemsigtigt og effektivt mellem både nationer og virksomheder. 

»Gaia-X kan bidrage til, at vi i langt mindre grad er afhængige af lande og aktører, som vi ikke nødvendigvis deler værdier med. EU er på flere områder gået forrest for at sikre en høj dataetik med blandt andet GDPR og regulering af kunstig intelligens,« siger Lisbeth Bech-Nielsen.

et spørgsmål om Gaia-X fra netop Lisbeth Bech-Nielsen til digitaliseringsminister Marie Bjerre (V), svarer ministeren med henvisning til den digitaliseringsstrategi, som den tidligere regeringen lancerede i maj sidste år, at hun »forventer, at vi i løbet af foråret får fastlagt en proces for det videre arbejde med indsatsområderne og initiativerne fra strategien.«

V2 Security 2023 | 10.-11. maj

Version2 byder endnu engang it-ansvarlige og -specialister velkommen til to spændende dage i København med 100 seminarer og mere end 3.000 deltagere, der mødes for at blive opdateret på den nyeste viden om it-sikkerhed, cloudløsninger og compliance.

TILMELD DIG HER

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger