Sexet topmodel skal bringe HTC tilbage i smartphone-kampen

8 kommentarer.  Hop til debatten
Med 1080-opløsning og lynhurtig quad-core Snapdragon-processor har den nye HTC One specifikationerne i orden. Nu er spørgsmålet, om det er nok i konkurrencen mod Samsung.
20. februar 2013 kl. 10:03
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Android-markedet har været drabeligt det seneste år, med Samsung som den helt store vinder. Omvendt er HTC, som havde stor succes med Android i 2009 og 2010, ved at blive klemt ud af markedet.

Men det taiwanske firma overgiver sig ikke uden kamp. Tirsdag blev en ny topmodel lanceret, en efterfølger til HTC One X og X+, som denne gang blot har fået navnet HTC One.

Hvor One X var bygget i polykarbonat, har HTC nu valgt aluminiumsvejen med et blankt unibody-design af den nye topmodel. Det betyder dog, at det ikke er muligt at skifte batteri eller tilføje ekstra lagerplads med micro-SD-kort.

Til gengæld er specifikationerne helt fremme i toppen af feltet - som det ser ud lige nu. HTC One bliver blandt de første telefoner, som bruger den nye Snapdragon 600 -processor, der har fire 1,7 gigahertz-kerner. Processoren ledsages af to gigabyte RAM og enten 32 eller 64 gigabyte lagerplads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skærmen på 4,7 tommer får fuld HD-opløsning, hvilket giver en pixeltæthed på 468 ppi, altså langt mere end selv en urmager kan skelne med det blotte øje.

Hvor Nokia har udviklet et super-kamera med 41 megapixel, foreløbigt kun brugt i Symbian-telefonen Pureview 808, er HTC gået den modsatte vej og har reduceret antallet af pixels på billedsensoren for til gengæld at kunne suge mere lys ind med hver pixel. Kameraet på HTC One er derfor på fire megapixels, men skulle så også kunne levere bedre billeder i svag belysning end tidligere. HTC har døbt konceptet Ultrapixels.

Med masser af regnekraft til rådighed kan HTC One tilbyde HDR - som gør det muligt at optage billeder med høj kontrast, for eksempel sol og skygge - på videooptagelser. Frontkameraet er på to megapixels og kan optage video i fuld HD.

På softwaresiden kommer HTC One med Jelly Bean 4.1.2 samt HTC’s egne tilpasninger med Sense, der nu har nået version 5. Batteriet er på 2300 milliamperetimer, og telefonen rummer også en infrarød sender, så man kan bruge den som fjernbetjening til hjemmets elektronik.

Engadget har haft den nye model i hænderne, og dommen lyder foreløbig, at design og kvalitet er upåklagelig og helt på højde med iPhone 5 og andre flagskibsmodeller. Telefonen er blevet lidt tungere og en anelse tykkere end forgængeren, med 143 gram, og osede af kvalitet. Journalisten var ’utroligt imponeret’ efter det korte kig, lyder meldingen.

Spørgsmålet er bare, om HTC One, der kommer til at koste over 5.000 kroner i Danmark, er nok for HTC. I marts måned lancerer Samsung nemlig Galaxy S4, og det kan tage al opmærksomheden fra HTC’s nye topmodel, som knap nok når at lande i butikkerne, før alle Android-fans begynder at tale om Samsungs model.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
25. februar 2013 kl. 16:14

Jeg er enig med Jan Skou.Jeg har en HTC Desire HD, som jeg er glad for når der er srtøm på den. Batteriet er alt for lille til forbruget, så hvis jeg glemmer at slukke HiFi en nat, så er den afladet. Eller det samme med GPS modtageren. Det er virkelig synd, for det det er ellers en rigtig god telefon.

7
20. februar 2013 kl. 20:19

Ser lækker ud men de der Beats højtalere ødelægger det lidt...

5
20. februar 2013 kl. 12:06

Jeg elskede min første smartphone - HTC Desire.....bortset fra den virkelig dårlig batteritid. Og det var på grund af denne at jeg opgraderede til Samsung S3 istedet for HTC One - selvom Samsung's interface er ringere og kvaliteten generalt virkede dårligere end HTC's.

Jeg vil gerne tilbage til HTC. Men en rimelig batteritid er LANGT mere vigtig end bla-bla-megapixel kameraerne eller mulighed for at se en film i HD på en lille skærm (jeg har et rigtigt kamera og en iPad/fjernsyn!).

6
20. februar 2013 kl. 12:37

Skærmen på 4,7 tommer får fuld HD-opløsning, hvilket giver en pixeltæthed på 468 ppi, altså langt mere end selv en urmager kan skelne med det blotte øje.

Lyder brugbart :) ...det handlede nok en hel del mere om at nå de "magiske" 1080, end om hvad der er behov for. Måske lidt upraktisk at bruge strøm på en opløsning som er højere end nødvendigt.

2
20. februar 2013 kl. 11:17

Så megen snak om endnu en telefon. Hvor er billederne af den sexede topmodel, der skal sælge den?

3
20. februar 2013 kl. 11:29

Totalt EB-overskrift...

1
20. februar 2013 kl. 10:59

Det ser ud til, at hvis man vil tjene penge på at lave mobiler, så skal de være i den dyre ende.

Jeg finder det meget interessant, at HTC har valgt at satse på større pixels i deres kamera, end dem man normalt finder i telefoner. Når folk alligevel kun bruger deres billeder på FadæseBook og ikke printer i +A3 papirformat, hvad skal man så bruge et super megapixels kamera til? Jeg tror simpelt hen ikke den almindelige bruger går op i et stort dynamisk lysspektrum og ægte farver. Det er vel bla derfor Instagram er så populært?

4
20. februar 2013 kl. 11:39

Fordi et "godt kamera" er noget der tiltrækker folk. Hvis det har en masse fancy specifikationer, vil folk købe det. Selvom de ikke forstår sig på det.

Ligesom "retinaskærm", "4g", "quadcore" osv. osv.