Servermarkedet lider under krisen: Færre køber dyre servere

Servermarkedet mærker krisen. Andet kvartal af 2013 var det tredje i træk, hvor markedet var dårligere end samme tid året før.

Indtægterne fra det globale servermarked faldt med 6,9% i andet kvartal af 2013 i forhold til same kvartal sidste år. Det skriver analysefirmaet IDC. I samme tidsrum faldt salget af serverenheder med 1,2%, til to millioner enheder. Det er tredje kvartal i træk, at der bliver solgt færre enheder end samme tid året før.

I forhold til andet kvartal sidste år dalede indtægterne fra salg af low-end servere med 2,4% i 2Q13. Til sammenligning faldt indtægterne fra midt-range og high-end servere henholdsvis 22,3% og 9,5%

Alle tre kategorier har været ramt af dårlige resultater i forhold til året før, samtidig med at der ikke har været hardwareopdateringer til at drive markedet frem. Og ifølge en ledende analytiker fra IDC er det finanskrisens skyld.

»Mellemstore og store virksomheder verden over fokuserer på virtualisering og konsolidering for at holde udgifterne til datacentre nede. Samtidig lægger den økonomiske krise en dæmper på de nye it-projekter, der er nødvendige for, at markedet kan vokse«, udtaler Matt Eastwood, der er VP i International Data Corporation, IDC.

IBM holdt førstepladsen på servermarkedet målt på omsætning og sad således på en markedsandel på 27,9% til en værdi af cirka 20 milliarder kroner i 2Q13. Anden og tredjepladsen udgøres af henholdsvis HP og Dell.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Ch He

Det kunne måske blandt andet også hænge sammen med at henholdsvis hostingselskaberne bliver bedre til at strømline og formidle deres low-mid-range produkter og Enterprise Saas, Iaas og PaaS mv. vinder frem (eks. Amazon, Pagodabox og Heroku) - og med dette, og i visse "behovs-aspekter" - en langt mere tilgængelig, driftsikker og kost-/effektiv udnyttelse af ressourcer - frem for at etablere løsninger på selvstændige og omfattende miljøer.

  • 1
  • 0
Mads Bendixen

Uden tvivl. Sammenholdt med man kan få en mere eller mindre fast månedlig ydelse på et hosted miljø baseret på aktive brugere, fremfor at skulle betale upfront for server hardware og licenser man måske/måske ikke har brug for. - Dem der sidder på pengepungen er så glade for udgifter de kan regne med. Man vil gerne at hardwaren holder 3-5 år, derfor overdimensionerer man gerne, så det kan holde til en foventet belastning, når man køber.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere