Servere leveres klar til virtualisering

VMware har indgået en aftale med fire store serverleverandører om at distribuere dets hypervisor.

Virtualisering skal gøres mere tilgængelig for it-afdelingerne, mener VMware, som har indgået aftaler med fire af de største serverleverandører om at distribuere dets hypervisor.

Den første leverandør til at levere servere med VMwares hypervisor er Fujitsu-Siemens, mens Dell, Hewlett-Pakcard og IBM ventes at følge trop inden for de næste to måneder.

Aftalen dækker VMwares ESX 3i hypervisor, som er letvægtsversionen af VMwares komplette hypervisorpakke til virtualisering.

Med ESX 3i allerede installeret på serveren vil kunder, som allerede kører virtualisering med VMware i deres datacenter, kunne indsætte en ny server direkte i det virtualiserede driftsmiljø.

Præinstallation vejen frem

Samtidig skal det fungere som en mulighed for kunderne til at afprøve teknologien og senere opgradere til den fulde version af VMwares software.

Dermed kan aftalen ses som et forsøg fra VMwares side på at undgå, at især de store kunder vælger at gøre deres erfaringer med enten Xen eller Microsofts virtualiseringssoftware, som er tilgængelig gennem eksempelvis Linux for Xens vedkommende og Windows Server 2008 for Microsofts.

Aftalen er imidlertid også et tegn på, at virtualiseringssoftware er på vej til at få samme status som styresystemer, som også bliver leveret præinstalleret på nye servere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere