Server med data på én million bankkunder solgt på eBay

En 56-årig it-chef i Storbritannien fik personlige data på én million bankkunder med i handlen, da han købte en server på eBay.

Internetauktionshuset eBay er et godt sted at finde brugt it-udstyr, men i Storbritannien har et enkelt køb sat yderligere fokus på problemet med håndtering af persondata.

En 56-årig it-chef købte en brugt server på eBay og opdagede, at harddiskene stadig indeholdt data, som viste sig blandt andet at kontonumre, underskrifter og andre personlige oplysninger på kunderne hos flere banker. Det skriver avisen The Daily Mail.

Serveren havde tilhørt firmaet Graphic Data, som håndterer data for en række britiske banker.

Firmaet mener, at der er tale om en fejl, hvor en medarbejder har taget serveren og sat den til salg uden først at sørge for at rydde den for data.

De britiske myndigheder har ifølge The Daily Mail nu iværksat en undersøgelse af, hvordan episoden kunne finde sted, og hvilke forholdsregler Graphic Data har taget for at forhindre en gentagelse.

Sikkerhedseksperter har flere gange tidligere undersøgt harddiske indkøbt på eBay, hvor det har vist sig, at en stor del stadig indeholder fortrolige data.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere