Server-Java smider fedtet

Den sjette version af Java, JEE 6, til enterprise-brug har smidt kiloene og kan konkurrere med letvægtskonkurrenterne.

Javas enterprise-udgave (JEE) har været på slankekur.

Martin Boel er formand for Javagruppen, som er en brugergruppe omkring sproget. Blandt de nyheder, han sætter pris på i den nye version seks, er at standarden bliver lettere. Modularitet er en anden vigtig ting.

»Java EE-standarden har altid været den store madpakke, men mere end hvad de fleste kan spise. Så det er lækkert at se et menukort, hvor man kan vælge de ting, man skal bruge til sit projekt.«

Det betyder blandt andet, at det bliver nemmere at udrulle applikationer.

»I stedet for, at man skal deployere i flere forskellige filer, så kan man lægge det hele et sted.«

Den nye udgave af JEE's komponenter, EJB, som i version tre er blevet væsentligt nemmere at danse med. Det skyldes, at man slipper for at skrive fire klasser for at implementere én enkelt komponent, som det var i EJB2.

Lette komponenter giver nemmere test

Den nye slags komponenter betyder, at der skal skrives mindre kode, samt at det bliver nemmere at teste komponenterne.

»Du fik ikke lov at teste noget som helst, før du havde betalt en fem minutters opstartstid, og det er dyrt hvis man prøver at rette en linje,« fortæller Martin Boel om den tidligere udgave af specifikationen.

Han mener, at JEE har optaget mange ideer fra Spring-miljøet, hvis ophavsmand Rod Johnson har været meget kritisk overfor de tidligere udgaver af JEE, som han har beskyldt for at være svært overvægtig.

»Det er en blåstempling af Springs ideer og en konsolidering,« lyder det fra Javagruppens formand.

Version 3.0 af servlet-specifikationen, som er JEE's webserverkomponenter, understøtter nu Ajax-teknologien bedre.

»I stedet for at skrive ti linjers kode, så kan det nu gøres på én. Du laver simpelthen en annotation til din funktion.«

Der er nu også understøttelse af konversationer, hvor webapplikationer ikke længere er begrænset til at holde sig inden for tredive minutter, fortæller Martin Boel.

En anden nu funktion, JAX-RS, gør det nemmere at implementere REST-grænseflade. Det sker ved at annotere den forretningslogik, som skal udgøre REST-grænsefladen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Frank Vilhelmsen

Jeg får lige en ubehændig lyst til at reklamere for Jersey, SUN's implementering af JSR-311 REST API for RESTful Web Services, der heldigvis er indopereret i Java EE6.

Jersey har en fin klientdel der kan det meste http snak. Fluent interface og hit direkte på JAX-WS endpoint med brute force!

Client client = Client.create(); WebResource endpoint = client.resource(uri);

ClientResponse response = endpoint. type("application/soap+xml;charset=utf-8"). accept("application/soap+xml;charset=utf-8"). post(ClientResponse.class, xml);

int status = response.getStatus(); String s = response.getEntity(String.class);

Måske ikke specielt enterprise, men sjovt.. :-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere