Send penge til alle med en sms

Et lille dansk firma har i al ubemærkethed overhalet banker og teleselskaber indenom. Mobilcash har gjort det muligt for alle at sende penge til hinanden via sms.

Regningen ankommer og de fem venner omkring restaurantbordet sidder med det sædvanlige problem: Hvordan deler man betalingen, når ingen har kontanter med?

Det har firmaet Mobilcash et bud på: Send en sms med en pose penge indbygget til ham, der lægger ud. Via firmaets webside kan modtageren så hente pengene ned på sin egen konto. Og der er ingen beløbsgrænse, udover hvad din bank vil tillade dig at hæve ad gangen.

»Det virker for alle, der har en mobiltelefon, uanset teleselskab, bank eller hvilket betalingskort, folk bruger. Vi har fået tilladelse til at tilbyde en virtuel konto og udstede elektroniske penge, så vores løsning giver fuld finansiel beskyttelse for kunden, ligesom hvis man bruger sit Dankort,« forklarer Hans Henrik Hoffmeyer fra Mobilcash.

Undren og interesse

Hver sms-overførsel koster to kroner for afsenderen, og derudover skal brugerne først oprettes som kunde på Mobilcash' webside, før de kan sms'e penge rundt til vennerne. At modtage penge pr. sms kræver ikke en tilmelding på forhånd.

Den typiske reaktion hos dem, han vil sende penge til via sms, er undren, men også interesse for de nye muligheder.

»Nogle synes, det virker lidt mærkeligt og spørger, hvordan de får pengene ud. Men det er let og fremgår af den sms, modtageren får. Vi oplever også en stigende interesse, fordi mobilbetaling giver nye muligheder for at handle. Nogle er også lidt usikre første gang. For eksempel skulle min far overføre 2.000 kroner til mig, og han startede med at sende 100 kroner og tjekkede, jeg havde fået dem, så 1.000 og til sidst resten af beløbet,« siger Hans Henrik Hoffmeyer.

Indtil videre har 25.000 tilmeldt sig i løbet af det halvandet år, syvmands-firmaet har været på banen med sms-betaling.

Nye muligheder

Mobilcash har også lanceret sms-betaling i butikker, men det er dog meget få butikker eller websider, der har tilmeldt sig og kan modtage betaling ad den vej. Forskellen på sms-betalingen og andre måder at betale på, er, at kunden kun skal have et telefonnummer for at kunne betale. Det giver butikkerne nye muligheder for at sælge deres varer.

»Kunderne kan købe et produkt, ud fra en sms-kode på for eksempel en plakat eller i fjernsynet. Det betyder også, at kunden kan handle i toget eller på gaden, hele døgnet rundt. Fordelen for butikken er, at mobilhandel pr. sms åbner en helt ny salgskanal,« forklarer Hans Henrik Hoffmeyer.

Denne form for handel, der kan foregå alle steder med mobildækning, har Mobilcash store forventninger til fremover.

»Det er et enormt marked, og det adresseres kun af nogle få fremsynede virksomheder,« lyder det fra Hans Henrik Hoffmeyer.

International succes

Mobilcash har haft deres sms-betaling på markedet i Danmark i halvandet år og kørte før lanceringen en test med tusind brugere i et år. Alligevel er det ikke noget, der har fået meget bevågenhed eller stor udbredelse. Det skal nok komme, mener Hans Henrik Hoffmeyer, der imens har travlt med at sælge betalingsløsninger i udlandet.

»Vi har ikke prioriteret en stor markedsføringskampagne i Danmark, men vi har travlt nok med nye kunder. Og selvom vi heller ikke har markedsført os internationalt, mærker vi en stor efterspørgsel,« siger han.

Lige nu har Mobilcash for eksempel et stort projekt i Dubai, hvor firmaet skal sørge for, at 750.000 arbejdere kan få deres løn udbetalt på mobiltelefon. I lande uden et fintmasket net af banker og betalingsautomater er mobilbetaling nemlig endnu mere udbredt.

»I lande som Kenya er de allerede langt fremme, og der overføres milliarder af kroner via mobilen om året. Danske virksomheder er ikke lige så langt fremme i skoene, men de bør også se mobilbetaling som en stor mulighed,« siger Hans Henrik Hoffmeyer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Michael Østergaard

Det er sikkert bare mig, der ikke har sat mig grundigt nok ind i det, men er det ikke muligt at overføre penge fra min konto, blot man er i stand til at forfalske mit nummer som afsender af en SMS?

Ved godt at det ikke er muligt fra en alm. mobiltelefon, men så vidt jeg ved, så tillader mange SMS gateways at man selv specificerer den tekst, der skal stå som afsender?

 • 0
 • 0
#3 Peter Andersen

Scenario 1: Min ven lægger 100 ud, overførsel via netbank.

a) Når jeg kommer hjem, overfører jeg pengene via netbank. Pris: 0,-

Scenario 2: Min ven lægger 100 ud, overførsel via mobilcash.

a) Jeg opretter mig som kunde hos mobilcash, og overfører 100 kr via netbank. b) Jeg sender "cash 100 til (vens mobil) tak for lån" til 1220. Pris: 2,- kr + sms takst. c) Vennen kommer hjem, opretter sig som bruger på mobilcash. d) Vennen sender "cash 100 til bank" til 1220, pris 25,- kr.

Pris i alt, 27 kr + 2xsms tast, for ikke at tale om et par ekstra registreringer.

Men hva - der var også nogle der mente folk var for kloge til sms-kvik-lån til 1 million ÅOP, men det var de ikke.

Kilde: https://mobilcash.dk/Consumer/Cost.aspx

 • 0
 • 0
#5 Sune Rentow

Mon ikke det er bevidst at de har prøvet at skjule deres gebyrer.

Hvis du har modtaget penge via Mobilcash koster det dig 25,- kroner at få dine penge. Alternativt kan du give dem videre til andre for 2,- kroner. Ved at give dem videre sparer man selv en del penge, og skaffer samtidig Mobilcash et nyt medlem, som står i samme dilemma. Skidt for brugerne men godt for Mobilcash.

 • 0
 • 0
#6 Jon Loldrup

Ja hvis DET er rigtigt (at minimumsprisen er 27 kr.), så er det jo helt hul i hegnet. Har modtageren ikke anden mulighed for at indhente sine penge, end ved at sms'e dem til banken til en pris af 25 kr.? Jeg håber artiklens forfatter vil svare.

 • 0
 • 0
#7 Jan Keller Catalan

Har modtageren ikke anden mulighed for at indhente sine penge, end ved at sms'e dem til banken til en pris af 25 kr.?

De kan vente til de har modtaget flere penge og overføre i 1 batch og derved nedsætte transaktionsprisen - men det er rigtigt at det ikke fremgår alt for tydeligt af hverken artikel eller Mobilcash' hjemmeside.

Hvis man er erhvervsdrivende og vil modtage betalinger på denne måde, skal man også forberede sig på at hæve priserne ca. 5%, da denne del bliver nappet af Mobilcash. jvf. https://mobilcash.dk/Business/FeesAndPayment.aspx - til gengæld koster det ikke noget for erhvervsaftalerne at overføre til en bankkonto...

 • 0
 • 0
#9 Jesper Kildebogaard

Jeg har tjekket med Mobilcash, og det er rigtigt forstået, at det koster 25 kr. i gebyr at trække penge over på egen bankkonto. Det skulle jeg have været opmærksom på og spurgt ind til, da jeg talte med firmaet i første omgang.

Mobilcash vil inden længe også uddybe her i debatten.

Mvh.

Jesper Kildebogaard Version2

 • 0
 • 0
#10 Mark Højgaard nielsen

Først og fremmest tak for alle jeres input.

Som ansvarlig for kundekontakt, vil jeg meget gerne kommentere jeres indlæg:

Ang. Prisen på 25 kr:

I tilfældet af at folk ønsker at tage penge ud af vores system er det rigtigt at vi tager 25,- i gebyr - OG VI VED DET ER FOR DYRT. Derfor arbejder vi på at lave en bedre bankaftale og kan allerede nu sige at vi sænker prisen til minimum 10 KR. fra 1 oktober. Det er vores ønske at gøre det så billigt for forbrugeren som muligt og til slut gøre dette gebyr helt GRATIS for forbrugeren.

Vi vil dertil også gøre vores pris strategi bedre for forbrugeren - og på dansk.

Ang: sikkerhed:

"Mobilcash bruger ivirkeligheden ikke mobilnummeret til andet end at gøre det brugervenligt. Vi bruger CLSID på SIM-kortet. Dette er et unikt nummer. Der er indbygget en høj grad af sikkerhed i telenetværket, som desuden er krypteret. Ved brugen af CLSID undgås alle former for foregivelser af afsender, spoofing eller anden snyd.

I er alle velkommen til at skrive til mig på support@mobilcash.dk, såfremt I har flere inputs til hvordan vi kan gøre vores produkt bedre for forbrugeren.

De bedte hilsner

Mark Højgaard

 • 0
 • 0
#12 Carsten Pedersen

Så... hvis jeg melder mig til det her system og har nogle penge stående, og så kommer til at efterlade min mobil et sted i 5min...

Så kan een eller anden nå at overføre penge fra min konto til sig selv, lægge telefonen tilbage og jeg ville ikke vide, hvad der var sket indtil (meget) senere. På hvilket tidspunkt det så vil være op til mig at godtgøre, at det ikke var mig der lavede transaktionen.

Håber jeg har misforstået noget her.

 • 0
 • 0
#14 Carsten Pedersen

Tjaa... på selv samme side angiver de at du skal huske at slette dine sendte beskeder, fordi din PIN vil fremgå af dem.

Det gør jo tingene en del mere besværlige. Samtidigt mister du dit bevis for at du har sendt beskeden.

Det her virker helt forkert.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere