Send data over wifi med 11 megabit - for en titusindedel af normalt strømforbrug

Mens nye standarder for wifi til Internet of Things er på vej med lavt strømforbrug, så har forskere formået at bruge almindelige wifi-enheder til at sende data næsten uden strøm.

Trådløs overførsel af data er én af de store udfordringer for Internet of Things, fordi mange af de nye enheder, man gerne vil forbinde til internettet, ikke har en konstant strømforsyning. Og wifi kræver strøm.

Men nu har forskere fundet en måde at bruge 802.11b wifi-standarden til at sende data med et forsvindende lavt strømforbrug, skriver Phys.org.

I en række forsøg har forskere fra University of Washington eksperimenteret med passiv wifi. Det fungerer ved at have en central enhed, der står for at sende radiosignalerne.

De passive enheder skal blot generere datapakkerne og transmittere dem ved så at sige reflektere signalet ved hjælp af 'backscatter', der også bruges i visse typer RFID-chips.

Dermed er det muligt at transmittere data fra en enhed, som kun skal bruge knapt 50 mikrowatt ved overførsel med en hastighed på 11 megabit/s.

I 2014 demonstrerede forskerne første gang teknikken, men her var hastigheden blot én kilobit/s.

Læs også: Drop batteriet: Forskere sender data over wifi uden ekstern strømkilde

Passiv wifi med denne metode gør det muligt at overføre data med et strømforbrug, der er mellem 1.000 og 10.000 gange lavere end almindelig wifi og også 1.000 gange lavere end lavenergistandarden for Bluetooth og Zigbee. Samtidig benytter den almindelig wifi, og signalerne kunne i forsøget opfanges af almindelige smartphones.

Der er en decideret standard for lavenergi wifi på vej, som bruger lavere frekvenser og lover en hastighed på i første omgang op til 18 megabit/s. Standarden 802.11ah benytter sig af aktive sendere, men vil understøtte mellemstationer, der begrænser, hvor meget de enkelte enheder skal sende.

Læs også: Ny langtrækkende wifi-standard til internet-of-things som parkometre og røgdetektorer

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
Jan Heisterberg

Det er muligt Kim Schulz ved meget om WiFi, men elektroteknik er tilsyneladende ikke hans kompetence..
Måske mener han energiforbrug eller effekt - som f.eks. måles i Watt (eller brøkdele deraf). Strømforbruget - som måles i Ampere - er helt uinteressant med mindre man skal dimensionere en ledning eller lignende.

Jan Heisterberg

Det er muligt Kim Schulz ved meget om WiFi, men elektroteknik er tilsyneladende ikke hans kompetence..
Måske mener han energiforbrug eller effekt - som f.eks. måles i Watt (eller brøkdele deraf). Strømforbruget - som måles i Ampere - er helt uinteressant med mindre man skal dimensionere en ledning eller lignende.

At journalisten laver samme fejl - ja, sådan er det ofte.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017