Selvudråbt Bitcoin-bagmand trækker i land

Craig Wright, som har udrådt sig selv til at være skaberen af Bitcoin, vil alligevel ikke fremlægge bevis for, at han er bagmanden. Han mangler i følge sig selv modet.

Satoshi Nakamoto skabte i 2009 den online betalingsform Bitcoin. Men det navn er blot et alias, og indtil for nylig har man ikke vidst, hvem der stod bag navnet.

Læs også: Craig Wright står frem som skaberen af bitcoin

Men i mandags tråde australieren Craig Wright frem i et blogindlæg og udråbte sig selv til bagmanden. Ved den lejlighed lovede han, at han ville fremlægge beviser for hans påstand ved helt konkret at fremlægge kryptografiske nøgler, som kan kobles til de første bitcoin-blokke og dermed til kryptovalutaens skaber.

Stuntet medførte stor debat online, hvor især Reddit glødede.

Læs også: Reddit-opråb: Craig Wright er IKKE skaber af bitcoin

Og nu har Craig Wright så trukket i land. Han meddeler, at han alligevel ikke vil fremlægger beviserne for at han skulle være personen bag Satoshi Nakomoto. Det skriver flere danske og udenlandske medier, blandt andet Gizmodo.

Wright havde ellers lovet at fremlægge 'usædvanligt bevismateriale', men ifølge ham selv mangler han simpelthen modet til at stå imod offentlighedens lys. Men han lægger ikke afstand til sin påstand om, at han er Satoshi Nakamoto.

Læs også: Bitcoin-frontfigur fortryder støtte til påstået 'Satoshi Nakamoto'

»Jeg troede, at jeg kunne gennemføre det og lægge mange års anonymitet og legen skjul bag mig, men jeg har ikke modet,« skriver han på sin hjemmeside, hvor alt indhold er blevet taget ned til fordel for en undskyldning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere