Selvudnævnt ‘Spam King’ idømt to et halvt års fængsel

17. juni 2016 kl. 08:257
Selvudnævnt ‘Spam King’ idømt to et halvt års fængsel
Illustration: fpm/gettyimages.
Stanford Wallace stod i årene 2008 og 2009 bag ikke færre end 27 millioner spambeskeder på Facebook. Nu er han idømt kæmpebøde og fængselsstraf.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Modtog du en spambesked på Facebook i 2008 eller 2009 er der en god sandsynlighed for, at afsenderen var amerikanske Stanford Wallace, eller ‘Spam King’, som han ynder at kalde sig selv.

Hele 27 millioner gange var han nemlig afsender på en besked, der forsøgte at lokke brugere på det sociale medie over på en ekstern side, som kunne opsnappe log-in oplysninger og downloade vennelister.

Sidste år erklærede han sig skyldig, og nu har han altså modtaget sin straf: to et halvt års fængsel og en bøde på 310.629 dollars, svarende til lidt over to millioner kroner. Det skriver flere amerikanske teknologimedier, heriblandt Engadget.

I 2011 blev Stanford Wallace idømt en enorm bøde på omkring en milliard kroner, som naturligvis ikke kunne betales. Derfor argumenterede anklagerne inden dommen, at han endnu ikke havde mærket en konsekvens af sine handlinger.
Anklagerne havde anbefalet en tre-årig dom, men måtte nøjes med to en halv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Den anklagedes historie demonstrerer, at han endnu har til gode at mærke en konsekvens - andet end en dom, der ikke kan indsamles - for hans spam-aktiviteter. En dom på fængsling i 36 måneder vil over for den anklagede udtrykke seriøsiteten af hans handlinger og afholde ham fra at gøre noget tilsvarende igen,« lød det ifølge Ars Technica fra anklageren.

‘Spamford’ Wallace, som han også kaldes, begyndte sine aktiviteter helt tilbage i 1991, hvor han sendte spam og junk ud på fax, inden han kom på internettet og siden er blevet sagsøgt flere gange af forskellige virksomheder som MySpace og AOL.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
17. juni 2016 kl. 14:04

Det var også svar til Jesper Ørsted . Beklager.

6
17. juni 2016 kl. 12:29

Men hvis han genoptager sin forretning, så skal han nok gøre det fra et sted uden for lands lov og ret for ikke at få en længere straf næste gang. Og en pæn bøde.

5
17. juni 2016 kl. 12:09

Nu fremgår det jo ikke af artiklen, om dommen var ved en føderal domstol eller delstatsdomstol. Ved føderale domme er der i princippet ikke noget der hedder prøveløsladelse, men man opererer med "Good Time", 15% af straffen bliver eftergivet ved god opførsel, og så kan Spamford slippe med at sidde i 2 år og 1½ måned. Ved deltatsdomme er der forskellige regler, men i nogle stater kan man prøveløslades efter at have udstået ½ af straffen, altså 1 år og 3 måneder og med mulighed for overførsel til et halfway house tidligere (svarer til en fængselspension i Danmark). Sidstnævnte er ikke så afskrækkende.

3
17. juni 2016 kl. 11:42

Du kan da lige prøve kun at opholde dig i dit gæsteværesle, uden Internet i de 3 ugers Industriferie. Når du komme ud, kan du så raportere om det er pengene værd ?

Sjovt som mange synes at fængsel bare er lidt sjovt, har aldrig selv været der, men bare tanken om at få taget alt personlig frihed fra sig er yders ubehageligt.

Hvis du synes 3 uger er langtid. så start med 10 dage, så kan du gange det med 100, også har du hans straf. Fængseltiden svare også nogen lunde til den forventet forlægelse af livstiden de sidste 80 år, eller til at flytte til Albanien som barn.

2
17. juni 2016 kl. 11:24

Hvis det koster 2½ år, så er det måske nok profitabelt, men meget lidt sjovt.

1
17. juni 2016 kl. 11:07

En af dem der har fyldt folks inbokse med spam i årtier. Spørgsmålet er, om det ikke er så profitabelt at gøre, at Spamford bare fortsætter når han bliver løsladt fra fængsel.