Fiffigt nano-trick fordobler datatætheden på harddiske

Western Digital har taget nanoteknologi i brug for at fordoble tætheden af data på harddiske, så data nu kan lagres i spor, der blot er 50 atomer i bredden.

Ligesom der findes Moores Lov for fordoblingen i antallet af transistorer i en mikroprocessor, så findes der også Kryders Lov, som beskriver fordoblingen i tætheden af data på harddiske. Og den lov holder Western Digital nu i live lidt længere med nanoteknologi.

Western Digitals HGST-afdeling har nemlig udviklet en ny teknik til at lægge de magnetiske spor eller sektorer på en harddisk, som fordobler tætheden i forhold til i dag. Det oplyser Western Digital ifølge en pressemeddelelse.

Western Digital kalder teknikken for nanolitografi, hvor man kombinerer to teknikker til at opnå højere tæthed, end det er muligt med fotolitografi, som benyttes i dag.

Den ene del af processen består af polymerer, hvor molekylerne er samlet i segmenter, som frastøder hinanden. Det bliver lagt som en tynd film på en specialbehandlet overflade, som får segmenterne til at lægges sig i snorlige rækker i det cirkelmønster, som er nødvendigt i en harddisk.

Derefter bliver rækkerne splittet op gennem en chipfremstillingsproces, så der nu er to tyndere rækker på samme plads som én.

Rækkerne er ifølge Western Digital ned til 10 nanometer eller 50 atomer i bredden, og det er muligt ved hjælp af molekyler, som kan samle sig selv i en polymer.

»De spirende teknologier med selvsamlende molekyler og nanotryk vil blive en billig måde at øge datatætheden i magnetiske harddiske inden for de næste fem-syv år,« udtaler underdirektør Currie Munce fra Western Digitals HGST Research ifølge pressemeddelelsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere