Selv supporterne er forvirrede: Mystisk fejl forhindrer tilfældige Iphones i at bruge NemID-app

28. september 2020 kl. 16:4026
Selv supporterne er forvirrede: Mystisk fejl forhindrer tilfældige Iphones i at bruge NemID-app
Illustration: Screendump, Version2.
Nets har intet meldt ud og har ingen kommentarer mens betalingsgigantens supportere knokler for at fortælle kunderne, hvad der foregår.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

»Din nøgleapp er suspenderet. NemID Nøgleapp kan ikke køre på din enhed. Sikkerheden er ikke intakt, fordi den er rootet/jail-broken.«

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
26 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
26
1. oktober 2020 kl. 10:41

Jeg skulle lige til at kommentere det. Du kom mig en dag i forkøbet :) JeG eR hamRendE enIg!

24
30. september 2020 kl. 23:25

Det ville klæde en tech journalist at referere produktnavne korrekt.

23
30. september 2020 kl. 09:24

Det her kommer aldrig til IOS så glem apple-folket. Men man kunne godt til Android. Hvis jeg kunne få et Hypervisor til min telefon, så kunne jeg køre to operativsystemer på samme tid. På den måde kunne jeg adskille mine arbejdsfunktioner fra det private. Vigtigere: et hypervisor kunne også give mulighed for at det ene OS var rootet og det andet stock og således give fin mulighed for NemID.

Alas ...der er nok lang vej før vi er der. Under alle omstændigheder er det latterligt at NemID tjekker for jailbreak/root. Det er absurt at jeg kan købe en kina-android til 200 kr. som aldrig bliver opdateret og fint køre NemID på den. Men min dyre rootede telefon fra et velanskrevet firma som opdateres hele tiden ... den er ude i kulden.

22
30. september 2020 kl. 07:43

Jeg har da vist modtaget samme besked - på min Android-telefon. Jeg valgte at sidde beskeder overhørig - og har ikke haft problemer med NemID.

Hvordan gjorde du det? Når min Android genererer beskeden (exceptionen), så lukker programmet ned efterfølgende. Så jeg er ikke lige klar over, hvordan man bare kan ignorere beskeden og fortsætte, som om intet var hændt...?

19
29. september 2020 kl. 20:22

Det samme gælder for Android beta, og mange andre OS betaer !

Du bør ikke køre et beta-OS på din primære telefon – og med mindre du laver app-udvikling, giver det ikke rigtigt mening.

Hele definitionen af beta-software er at du må forvente at ting ikke virker, og når det er beta-OS kan det - naturligvis - gå ud over tredjepartssoftware :)

(Udviklerne af NemID bør naturligvis teste med beta-versioner, så appen virker når det nye OS går fra beta til final).

18
29. september 2020 kl. 20:05

Det samme gælder for Android beta, og mange andre OS betaer ! Hver gang jeg med min Pixel tlf modtog en beta OS så virkede intet at det danske "digitaliserings hejs", jeg skrev til app udviklerene og fik enslydende svar "vi understøtter ikke beta !". Hvordan tester de så lige om deres skidt virker på et bredt udsnidt at IOS og andriod tlf's ! Det gennemtvinges også at smide fint virkende hardware (smartphones) ud, for app's virker heller ikke på ældre smartphones, men tlf er dog ikke fysisk defekt, det vælges bare at DEN SKAL UDSKIFTES, du skal bruge resourcer-resourcer-resourcer !

Alt dette viser tilmed hvorfor det er så sindsygt svært at få gang i nye appstores og alternative OS til div smartphones, så der kan komme konkkurence på det markede !

17
29. september 2020 kl. 16:55

Hvad med at købe een af de fejlbehæftede telefoner fra brugeren, og sætte en debugger til koden?

Måske giv vedkommende en ny større model.

16
29. september 2020 kl. 16:15

Jeg har da vist modtaget samme besked - på min Android-telefon. Jeg valgte at sidde beskeder overhørig - og har ikke haft problemer med NemID.

15
29. september 2020 kl. 16:12

... men undrede mig just igen over, at NemID Nøgleapps gav fejlmelding ved installation på en Win10, da den ikke kunne finde IE. Tyder ikke på at de tester deres produkt særlig bredt...

14
29. september 2020 kl. 14:14

Jeg havde også problemet efter opdatering til 14.01. Efter update af appen og så genaktivering med nøglekort (Skulle lige lede efter det!!) så virkede det fint igen.

13
29. september 2020 kl. 13:42

Bud kunne være randomiseret MAC adresse. Telefonen bruger forskellige MAC adresse på forskellige WiFi netværk. Man kan kun ind og slå privat MAC fra på de enkelte netværk, så bruger den telefonens officielle MAC adresse der. Har dog derhjemme set at den skiftede flere gange, så har slået privat MAC fra.

Eller det faktum at iOS 14 nu implementerer nogle RFC'er lidt mere korrekt. Er der underscore i telefonens navn ? Det må der nemlig ikke være i hostnames jf RFC. Dog gerne i andre DNS navne.

12
29. september 2020 kl. 13:37

Du kunne jo fortælle hvilket. ;-)

Lineageos :-)

11
29. september 2020 kl. 11:13

Måske hvis NEM ID er lidt bagud i forhold til Apple's softwareopdateringer. Nogle sikkerhedsopdateringer til iOS bliver installeret uden brugernotifikation.

Det er lidt træls at skulle nedgradere sin telefon. Også selv om man har frisk backup.

10
29. september 2020 kl. 11:01

Jeg kunne fx ikke benytte min NemID app alt imens at jeg kørte på iOS 14 Public Beta i sommer. Først kort inden at iOS 14 blev udgivet af Apple, kom der en opdatering til NemID app'en som gjorde den kompatibel med seneste iOS. Måske at det er en remisens af dette? Kører pt iOS 14.2 Public Beta og NemID app uden problemer, men forventer at problemet atter opstår til næste år nå iOS 15 kommer i en beta version.

9
29. september 2020 kl. 10:57

Jeg deltog i test af ios 14 - fra før sommerferien, med den konsekvens at jeg blev udelukket fra NemID APP til den officielle version blev frigivet. det virkede ellers fint - lige ind til DanID opdagede at vi var mange der gjorde det. Jeg er blevet fortalt, at det skyldes en ny sikkerhedsfunktion i ios der laver en random mac adresse - så man ikke kan være sikker på id på telefonen.

8
29. september 2020 kl. 10:34

Du skrev: Jeg har installeret et andet OS.

Du kunne jo fortælle hvilket. ;-)

7
29. september 2020 kl. 10:26

Det er ikke mig der har beskyldt dig for at lyve.

Men...

"Jeg har installeret et andet OS" -> hvordan lagde du nyt image på din android uden at jailbreake (roote i android jargon)?

6
29. september 2020 kl. 09:50

Hvorfor lyver du for så selv at afsløre at du lyver i den næste sætning? Du har jo tydeligvis ikke den fejl men tværtimod har du selv skabt problemet. Goddag mand økseskaft.</p>
<p>Jeg er helt enig i at det er noget fis at man ikke må have root, men det har intet med denne historie at gøre.

Du kunne vel ikke være så elskværdig at forklare, hvor du mener, at jeg "lyver"? Lige nu er det blot endnu en ynkelig påstand. Og det er en ret vild stråmand, du der kommer med....

5
29. september 2020 kl. 08:22

Fejlen findes skam også på Android. Jeg sidder selv med denne "fejl" nu.

Hvorfor lyver du for så selv at afsløre at du lyver i den næste sætning? Du har jo tydeligvis ikke den fejl men tværtimod har du selv skabt problemet. Goddag mand økseskaft.

Jeg er helt enig i at det er noget fis at man ikke må have root, men det har intet med denne historie at gøre.

4
29. september 2020 kl. 07:24

Fejlen findes skam også på Android. Jeg sidder selv med denne "fejl" nu.

Det er pisse irriterende, at myndighederne mener, at det er "usikkert" at forbrugerne selv har en lille smule kontrol over deres hardware. Jeg har installeret et andet OS, og det er åbenbart fy-fy.

Jeg går rundt og tænker på, om jeg skal sige til myndighederne, at jeg desværre ikke kan læse deres post, når de brokker sig over mine manglende handlinger på beskeder i post, når de selv har sørget for, at jeg ikke har adgang til posten mere (jeg ved godt, at der er andre metoder (f.eks. pap-kort). Men det skal tyraniet heller ikke bestemme over mig!).

3
29. september 2020 kl. 07:09

... til at jeg foretrækker Android fremfor iPhone ;)

2
29. september 2020 kl. 06:58

... til at jeg foretrækker et papkort frem for en app.

1
29. september 2020 kl. 06:52

Det lyder som om Apple måske er i gang med at udrulle nogle ændringer til en tilfældig delmængde af ios enhederne derude. Muligvis relateret til deres ret strikse syn på det er jailbreake/roote sin telefon.