Selv børn kan lukke din forretning med ransomware

4. maj 2016 kl. 06:271
Selv børn kan kreere ransomware i dag, og det er en forretning, man kan tjene hundredvis af millioner på. Det fortæller trusselsanalytiker Bogdan Botezatu, der i går holdt foredrag på Infosecurity Denmark, som Version2 er medarrangør af.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Infosecurity. Nu er det ikke længere kun organiserede kriminelle, der kan sælge malware. It-sikkerhedsanalytikeren Bogdan Botezatu satte malende ord på, hvor langt denne forretning i virkeligheden er.

»Dine børn - ja, dine naboers børn kan lukke din forretning,« fortalte han til en propfyldt sal på it-messen Infosecurity i København, som Version2 er medarrangør af.

Plug-and-play

For malware kan i dag skabes med et simpelt tool-kit, der fungerer som plug-and-play, og derfor kan en personn, der aldrig har kodet før, skabe malware. Som eksempel på en af disse tjenester nævner Bogdan Botezatu 'Hidden Tear’, hvor man kan skabe egen ransomware.

»Det her er ikke en salgstale – gud forbyde det. Det er fakta,« tilføjer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Malware-producenter tjener mellem 100 og 10.000 dollars på at kreere deres ondsindede software. Samtidig kan man få support døgnet rundt på det malware, man køber, forklarer Bogdan Botezatu, der er ansat i Bitdefender.

Bitdefender har slået mange af disse hjemmelavede kreationer ned. Men selvom sikkerhedsvirksomheder hurtigt finder modgifte til den konstante nye ransomware, stopper det ikke personerne bag. Der er nemlig penge i det.

For mange kan tjene penge på malware

Fakta ses klart på PowerPointen: For hver dollar en hacker bruger, tjener han 1.400. Ransomwaret CryptoWall havde tjent 380 millioner dollar på et år, inden folkene bag lukkede det ned.

Derfor er der 300 nye trusler i minuttet, og det er et antal, der ikke kan håndteres af mennesker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er ikke muligt,« siger Bogdan Botezatu og forklarer, at man også skal ansætte folk med de rette færdigheder, og at de ikke hænger på træerne.

Bitdefender går machine learning vejen for at modstå de mange fremtidens trusler. Det skal håndterer 160 millioner nye trusler hvert eneste år.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
5. maj 2016 kl. 16:05

Efter min mening er grundlaget for internettet bundnaivt, idet det implicit forudsætter, at folk er ærlige og ikke vil snyde (Hmm).

Spørgsmålet er, hvor længe der er til, at uærligt internetbrug bliver mere attraktivt end ærligt brug?

Når samtidigt en stor del af kapaciteten "ligger og roder" på bunden af verdenshavene, hvor en fiskekutter med en krog i stedet for net, kan overklippe disse kabler, så fremhæves naiviteten yderligere.

Det er efter min mening på tide at overveje en "reengineering" af www - konceptet.