Selv børn kan lukke din forretning med ransomware

Selv børn kan kreere ransomware i dag, og det er en forretning, man kan tjene hundredvis af millioner på. Det fortæller trusselsanalytiker Bogdan Botezatu, der i går holdt foredrag på Infosecurity Denmark, som Version2 er medarrangør af.

Infosecurity. Nu er det ikke længere kun organiserede kriminelle, der kan sælge malware. It-sikkerhedsanalytikeren Bogdan Botezatu satte malende ord på, hvor langt denne forretning i virkeligheden er.

»Dine børn - ja, dine naboers børn kan lukke din forretning,« fortalte han til en propfyldt sal på it-messen Infosecurity i København, som Version2 er medarrangør af.

Plug-and-play

For malware kan i dag skabes med et simpelt tool-kit, der fungerer som plug-and-play, og derfor kan en personn, der aldrig har kodet før, skabe malware. Som eksempel på en af disse tjenester nævner Bogdan Botezatu 'Hidden Tear’, hvor man kan skabe egen ransomware.

»Det her er ikke en salgstale – gud forbyde det. Det er fakta,« tilføjer han.

Malware-producenter tjener mellem 100 og 10.000 dollars på at kreere deres ondsindede software. Samtidig kan man få support døgnet rundt på det malware, man køber, forklarer Bogdan Botezatu, der er ansat i Bitdefender.

Bitdefender har slået mange af disse hjemmelavede kreationer ned. Men selvom sikkerhedsvirksomheder hurtigt finder modgifte til den konstante nye ransomware, stopper det ikke personerne bag. Der er nemlig penge i det.

For mange kan tjene penge på malware

Fakta ses klart på PowerPointen: For hver dollar en hacker bruger, tjener han 1.400. Ransomwaret CryptoWall havde tjent 380 millioner dollar på et år, inden folkene bag lukkede det ned.

Derfor er der 300 nye trusler i minuttet, og det er et antal, der ikke kan håndteres af mennesker.

»Det er ikke muligt,« siger Bogdan Botezatu og forklarer, at man også skal ansætte folk med de rette færdigheder, og at de ikke hænger på træerne.

Bitdefender går machine learning vejen for at modstå de mange fremtidens trusler. Det skal håndterer 160 millioner nye trusler hvert eneste år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Max Kjeldgaard

Efter min mening er grundlaget for internettet bundnaivt, idet det implicit forudsætter, at folk er ærlige og ikke vil snyde (Hmm).

Spørgsmålet er, hvor længe der er til, at uærligt internetbrug bliver mere attraktivt end ærligt brug?

Når samtidigt en stor del af kapaciteten "ligger og roder" på bunden af verdenshavene, hvor en fiskekutter med en krog i stedet for net, kan overklippe disse kabler, så fremhæves naiviteten yderligere.

Det er efter min mening på tide at overveje en "reengineering" af www - konceptet.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere