16 Microsoft-forudsigelser for 2016

Illustration: Mikkel Meister
Hvad ser nogle af verdens førende tænkere inden for teknologi og forskning, når de kigger i glaskuglen for 2016? Microsofts har spurgt 16 af deres forskere.

Hvad vil blive det største teknologiske gennembrud i 2016, lyder spørgsmålet fra Microsoft til 16 af deres førende tænkere inden for teknologi og forskning.

Chris Bishop

Microsoft Distinguished Scientist

I løbet af 2016 vil vi se nye chiparkitekturer, der er designet specifikt til at understøtte maskinlæring, og de vil give et ekstra skub til ydelsen i forhold til grafikprocessorer.

Doug Burger

Director of Hardware, Devices, and Experiences, Microsoft Research NExT

Det vigtigste gennembrud vil være en vellykket brug af specialiserede acceleratorer i skyen, som vil føre til store fremskridt inden for behandling af Big Data, bioinformatik, supercomputere og flere andre områder.

Bill Buxton

Principal Researcher, Microsoft Research

Mere end 57 år efter den første lyspen vil brugen af en pen til at tegne og skrive med finde sin rette plads i det brede landskab af måder, hvorpå vi interagerer med elektroniske enheder.

Lili Cheng

Distinguished Engineer & General Manager, Microsoft Research NExT

Vores online-samtaler vil i stigende grad foregå gennem digitale kommunikationsassistenter, der vil hjælpe os med at grine og være mere produktive. Dette vil få os til at sætte spørgsmålstegn ved og udviske grænserne for den måde, vi opfatter computere, telefoner og husker relationer på.

Kate Crawford

Principal Researcher, Microsoft Research

Det centrale gennembrud vil være, at alt dataforskning vil have en data-etik, hvilket giver større forståelse af de menneskelige konsekvenser af storstilet indsamling og eksperimenter med data (og ideelt skabe større retfærdighed og beskyttelse mod data-diskriminering).

Li Deng

Partner Research Manager, Microsoft Research NExT

Der vil fortsat ske hurtige fremskridt inden for behandling af sprog baseret på metoder som deep learning, og det bedste inden for maskinoversættelser kan komme fra sekventiel læring (attention-based sequence learning).

Jasmin Fisher

Senior Researcher, Microsoft Research Cambridge, UK

Et af de vigtigste fremskridt, vi vil se inden for sundhed og trivsel i 2016, vil være brugen af innovative tværfaglige teknologier designet til at forlænge og forbedre livet for patienter med komplicerede sygdomme.

Hsiao-Wuen Hon

Corporate Vice President, Microsoft Research Asia, and Microsoft’s Asia-Pacific R&D Group

Betydelig implementering af kunstig intelligens og hjælp fra et netværk af personlige assistenter, vil give fordele som: stor inddragelse af informationsplatforme, billigere arbejdskraft og adgang til varer og tjenester elektronisk.

Eric Horvitz

Technical Fellow & Managing Director, Microsoft Research Redmond Lab

Et tydeligt fremskridt i beregningsmæssige intelligens vil være udviklingen af flydende flertrinskommunikation med maskiner, som vil være mærkbart mere naturlig og kompetent end de tale interaktioner, vi har haft med computere og smartphones indtil nu.

Lucas Joppa

Conservation Scientist, Microsoft Research

Billige langtrækkende og energibesparende sensorer og radioer vil muliggøre en eksponentiel acceleration af miljøovervågning og skabe grundlaget for enestående adgang til oplysninger om planeten.

Brian LaMacchia

Director, Security & Cryptography, Microsoft Research

Det væsentligste kryptografiske fremskridt i 2016 vil være demonstrationen af en TLS-forbindelse, som er krypteret end-to-end ved hjælp af public key-algoritmer, der er modstandsdygtige over for kvanteberegninger, både når det udveksling af nøgler og digitale signaturer. Kvantecomputere af en praktisk størrelse er lige om hjørnet inden for de næste 15 år, og det gør det nødvendigt at flytte alle vore eksisterende public key-krypteringssystemer over på nye kvante-sikrede algoritmer, og en kvante-sikret udgave af TLS er første skridt.

Preston McAfee

Chief Economist, Microsoft

Økonomer har svært ved at forstå, hvorfor den nuværende vej ud af finanskrisen indebærer lave produktivitetsstigninger sammenlignet med tidligere tiders kriser, og spørger derfor, hvorvidt en lavere produktivitet er det nye normale. Jeg forventer, at dette mysterium vil blive besvaret i 2016. Svaret kan få stor betydning for regeringers politiske tiltag for at sætte gang i væksten. Det kan selvfølgelig vise sig, at problemet ligger i målefejl, og at vi vokser normalt.

Sriram Rajamani

Assistant Managing Director, Microsoft Research India

Vi vil se starten på en ny generation af it-løsninger, der garanterer sikkerheden, selvom operativsystemet eller anden it-infrastruktur bliver kompromitteret af hackere.

Krysta Svore

Senior Researcher, Microsoft Research NExT

Det største gennembrud for kvantecomputere i 2016 vil være, at vi får bekræftet og demonstreret en topologisk qubit.

Chandu Thekkath

Managing Director, Microsoft Research India

Billige teknologier til adgang til internettet såsom ubrugte tv-sendefrekvenser og overkommelige mobile enheder vil gøre internettet mere udbredt i Indien.

Jeannette Wing

Corporate Vice President, Microsoft Research

Videnskabeligt gennembrud: László Babai vil offentliggøre sit bevis for, at grafisk isomorfi (lighed mellem grafer) vil gå fra næsten-eksponentiel til næsten-polynomiel tid, hvilket vil sætte gang i forskning i algoritmer og kompleksitetsteori.

Informationsteknologi: Vi vil se flere sensorer og enheder til overvågning af stofskiftet, så privatpersoner i større omfang kan måle deres egen sundhed og velvære ud over blot hjertefrekvens.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Palle Due Larsen

René Kornum vil blive erstattet af et script, der selv kan google translate og poste artikler.

der vil boost hastigheden

opmærksomhed-baserede sekvens learning

adgang til varere

fremskridt i beregningsmæssige intelligens

end den tale interaktioner

Nøglen kryptografiske fremskridt

at grafen isomorfi vil gå

Og så vil jeg ikke engang nævne alle de gange to ord, skulle have været ét. Det ligner alt sammen Google translate fejl.

Jeg plejer at skrive til journalisten, hvis der er småfejl, men hvis han ikke engang selv gider at læse, hvad han har skrevet, hvorfor skulle vi så?

 • 13
 • 0
Martin Bøgelund

Videnskabeligt gennembrud: László Babai vil offentliggøre sit bevis for, at grafisk isomorfi (lighed mellem grafer) vil gå fra næsten-eksponentiel til næsten-polynomiel tid, hvilket vil sætte gang i forskning i algoritmer og kompleksitetsteori.

"Grafisomorfi", ikke "grafisk isomorfi"...

Og desuden har han allerede fremlagt sit bevis, her nævnt i en artikel fra den 2. december: "Den ungarske matematiker László Babai har præsenteret et matematisk gennembrud, han har arbejdet på i hele sin karriere. En hel klasse af problemer er måske langt mere simple, end matematikerne hidtil har troet."

 • 1
 • 0
Milos Game

Jeg programmerer ikke i PHP, men jeg har lavet noget semi-psuedo-kode i PHP, som eksempel på det scenarie som Palle Due Larsen har forslået, om at lave et script der kan erstatte René Kornum. Man kunne kombinere PHP scriptet med en form for crawler, der henter artikler from engelske nyhedssites :-)

Her er mit eksempel:

<?php 
$google_translate_key = "INSERT-YOUR-KEY"; 
function indsend_artikel_til_version2($url_til_engelsk_artikel) 
{ 
  $artikel_engelsk = file_get_contents($url_til_engelsk_artikel); 
  $artikel_dansk = file_get_contents("https://www.googleapis.com/language/translate/v2?key=" . $google_translate_key . "&source=en&target=da&q=" . $artikel_engelsk) 
  $options = array('http' => 
    array( 
      'method' => 'POST', 
      'header' => "Content-type: application/x-www-form-urlencoded\r\n". 
      'content' => $artikel 
    ) 
  ); 
  $context = stream_context_create($options); 
  $url = "http://www.version2.dk/automatisk-indsendelse-af-artikel"; 
  $result = file_get_contents($url, false, $context, -1, strlen($artikel)); 
} 
indsend_artikel_til_version2("http://www.example.com/artikel.php"); 
?>
 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere