Seks af verdens største banker vil samarbejde om ny digital valuta

Med et fælles ønske om at udvikle en fælles digital valuta er seks af verdens største banker gået sammen om at tilbyde kunder transaktioner med blockchain

Seks af verdens største banker har indgået et samarbejde om at skabe en valuta, der kun findes på digitale platforme. Parterne håber på at kunne tilbyde kunder transaktioner med blockchain, der er teknologien bag bitcoin.

Det skriver Financial Times ifølge finanswatch.dk.

Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG og State Street er alle gået med i et projekt med navnet 'utility settlement coin'.

Projektet er startet af schweiziske UBS for at effektivisere finansielle transaktioner. Parternes ambition er at lancere den nye pengevaluta om et års tid.

»Vi har været i drøftelser med centralbanker og myndigheder, og det vil vi fortsætte med i løbet af de kommende 12 måneder med det formål at gå live i slutningen af 2018,« siger Hyder Jaffrey, chef for strategiske investeringer og fintech innovation i UBS, til Financial Times.

Valutaen bygger på blockchain-teknologien, som bygger på et komplekst sæt af algoritmer, der gør det muligt at handle og verificere kryptovalutaer – såsom bitcoin – elektronisk via et netværk af computere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017