Seks ud af ti finansvirksomheder vil bruge flere penge på cybersikkerhed

25. oktober 2022 kl. 10:15
Danske Bank
Illustration: News Oresund/Wikimedia Commons.
Knap halvdelen af de adspurgte virksomheder i en ny undersøgelse fra konsulenthuset PwC har planlagt eller implementeret nye cybersikkerhedstiltag som følge af konflikten mellem Rusland og Vesten.
Artiklen er ældre end 30 dage

58 pct. af virksomhederne i den finansielle sektor i PwC's Cybercrime Survey 2022 svarer, at de forventer/tror, at virksomhedens cyber- og informationssikkerhedsbudget vil vokse inden for de næste 12 måneder.

Det skriver ITWatch på baggrund undersøgelsen, der indeholder svar fra 518 virksomhedsledere, it-chefer og specialister fra danske virksomheder.

Læs også: Tysk mediehus ramt af ransomware: Måtte stoppe avisomdelingen

Det samme gælder for 59 pct. af virksomhederne på tværs af den offentlige-, private- og finansielle sektor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

47 pct. af de adspurgte virksomheder på tværs af sektorerne har planlagt eller implementeret nye cybersikkerhedstiltag som følge af konflikten mellem Rusland og Vesten.

Læs også: Tysk cybersikkerhedschef fyret efter anklager om forbindelse til Rusland

Mads Nørgaard Madsen, der er partner i Technology & Security-delen af PwC, hæfter sig i undersøgelsen ved, at det »blot« er 51 pct. af virksomhedernes bestyrelsesmedlemmer, der mindst én gang om året modtager en anvendelig rapport vedrørende virksomhedens cybersikkerhed.

»Et tilstrækkeligt videngrundlag er en forudsætning for, at fx en bestyrelse kan håndtere virksomhedens cybersikkerhed hensigtsmæssigt,« skriver han i en leder tilknyttet undersøgelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det kan derfor være en overvejelse værd for mange virksomheder at tage endnu flere skridt, som sikrer, at både organisationens bestyrelse og topledelse har indgående indsigt i trusselsbilledet og de kritiske aktiver, og at de prioriterer sikkerhedsområdet i et langsigtet perspektiv.«

Læs også: ITB advarer ny regering: It-sikkerhed i sundhedsvæsenet har været »alvorligt underprioriteret«

Derfor anbefaler PwC, at virksomhedernes bestyrelser minimum årligt modtager en risiko- og sårbarhedsvurdering af virksomheden fra direktionen. Desuden bør bestyrelsen minimum årligt tage stilling til virksomhedens såkaldte risikoappetit, hvor bestyrelsen godkender den samlede risikostrategi – inklusive de specifikke aktiviteter, som virksomheden ønsker at igangsætte for at forbedre processer, styrke arkitekturen, øge god adfærd, forbedre beredskabet og dermed reducere det samlede risikobillede, lyder det fra PwC.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger