Seks tips som gør dit kedelige job sjovt igen

Hvad der virkede som et sjovt og spændende job, kan med tiden forvandle sig til en sur pligt. Men fortvivl ej - læs her, hvordan du gør dit it-job sjovt igen.

Måske er du blandt dem, som engang syntes, det var sjovt at møde på arbejde, men nu er det pludseligt en kamp at komme ud af sengen om morgenen?

Og der var måske også engang, hvor du hovedkulds kastede dig over nye it-projekter med en energi, der kunne gøre selv den mest vedholdende Duracell-kanin til skamme, og i dag er du nærmest drevet hen i en apatisk job-tilstand?

Men sådan behøver det ikke være! Katherine Spencer Lee er direktør i Robert Half Technology, som leverer professionel it-arbejdskraft til virksomheder. Til amerikanske Computerworld fortæller hun om seks tips, der kan gøre et ellers trivielt it-job spændende igen.

1. Lav din egen jobbeskrivelse

Lav hvad du lyster - næsten da. Katherine Spencer Lee fortæller, at det er vigtigt at fokusere på de ting, man er god til og gerne vil lave, mens de trælse ting bør sættes i baggrunden. De fleste chefer sætter også pris på, at deres medarbejdere netop styrker deres kompetencer og potentialer, altså så længe der kommer resultater ud i sidste ende.

2. Sæt dig et mål

Hvor forestiller du dig at være om fem år? Det er vigtigt at sætte sig klare karrieremål, da det gør jobbet meningsfuldt. Når målene er identificeret kan det være, det er nødvendigt med yderligere kurser og uddannelse, hvis de skal realiseres, men det styrker blot selvtilliden og muligheden for lønforhøjelse, mener Katherine Spencer Lee.

3. Få kollega-venner

Bliv venner med dine kollegaer. Det kan være med til at styrke følelsen af en fælles holdindsats i stedet for, at det bliver de enkelte individers kamp mod hinanden. Det betyder dog ikke, at du skal hænge ud med kollegaerne 24 timer i døgnet, men i arbejdssammmenhæng kan gode venne-kollegaer være en fantastisk støtte, når tingene går skævt på den ene eller den anden måde.

4. Få styr på dit stress

Katherine Spencer Lee peger på, at noget arbejdsrelateret stress ikke kan undgås. Mens andet kan. Det nytter eksempelvis ikke at bekymre sig om noget, det alligevel ikke er muligt at kontrollere. Eksempelvis hvad chefen mener. Desuden er det en god idé at gå direkte til fadet, når det kommer til et udfordrende projekt i stedet for at gå rundt om den varme grød - det bliver projektet ikke mindre udfordrende af.

5. Ta' chancer

Gør nogle ting, selvom du som udgangspunkt er nervøs ved dem. Det kan eksempelvis være at invitere chefen på frokost, bede om mere i løn eller tage teten i et højtprofileret it-projekt, mener Katherine Spencer Lee, der henviser til, at sådanne handlinger kan være med til at fremme karriere-mulighederne ? også selvom handlingerne umiddelbart kan virke angstfremkaldende.

6. Bed om hjælp

Det kan være en god idé at tale med kollegaer, som man ved, vil give et ærligt svar ærligt på, hvad de synes om ens arbejdssituation. De har muligvis selv stået i lignende situationer, påpeger Katherine Spencer Lee. Hun skriver også, at det i sig selv kan hjælpe at tale åbent med de betroede kollegaer, fordi det i sig selv kan betyde, at man pludseligt kan se en løsning på problemerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jarnis Bertelsen

Jeg ville personligt have lavet listen lidt anderleses:

1) Skift arbejde. Det kan være internt i organisationen eller til et nyt firma. Nye arbejdsgange og omgivelser virker inspirerende.

2) Tag en uddannelse. Hvis ikke du kan få tilstrækkeligt anderledes opgaver med den uddannelse du har, så tag den uddannelse, der skal til for at få det.

Jeg har personligt arbejdet som systemadministrator og supporter i små 8 år. I starten var det fantastisk spændende og jeg lærte noget hver dag. Efterhånden blev det mere og mere rutinepræget, og efter 5 år sagde jeg op. Set i tilbageblik var det nok et års tid for meget. Derefter var jeg hos et andet firma i over 2 år. Arbejdsopgaverne lignede meget dem fra det første arbejde, men omgivelserne og miljøet var noget helt andet.

Efter et par år var det dog lige så rutinepræget som det forrige job. Da jeg ikke rigtig havde kvalifikationerne til det karriere skift jeg ønskede vendte jeg tilbage til skolebænken og studerer i øjeblikket til it-ingeniør. Jeg har absolut ikke fortrudt det.

Når jeg er færdiguddannet regner jeg bestemt med at arbejde med det i nogle år. Jeg tror og håber dog ikke det bliver sidste gang at jeg er på skolebænken. For at arbejde bliver ved med at være spændende og motiverende kræver det at jeg lærer noget nyt ved det. Hvis ikke det sker mere, og forandring ikke kan findes inden for det samme job, kan et job-/karriere-skifte ikke gå hurtigt nok.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere