Secunia vil patche din software uden at spørge først

Softwareleverandører, der ikke tilbyder automatiske opdateringer, må nu finde sig i, at det danske sikkerhedsfirma pakker patches, så brugerne kan installere dem med et enkelt klik.

Det danske sikkerhedsfirma Secunia vil nu gå endnu mere drastisk til værks for at få brugerne til at installere vigtige sikkerhedsopdateringer. Den nye version af selskabets opdateringssoftware vil således kunne installere opdateringer med ét klik. Det skriver Secunia i en pressemeddelelse.

Ifølge Secunia vælger mange brugere at lade være med at opdatere, fordi de bliver plaget med dialogbokse fra de forskellige softwareleverandører. Derfor vil den nye Secunia Personal Software Inspector samle opdateringerne.

»Selvom flere af de store softwareleverandører er begyndt at tilbyde automatiske opdateringsmekanismer, så ser vi stadig alt for mange brugere, som ignorerer dialogbokse med opdateringer,« udtaler sikkerhedschef Thomas Kristensen fra Secunia ifølge pressemeddelelsen.

Den nye version af Secunias software vil indsamle opdateringer fra alle de store softwareleverandører og distribuere dem via Personal Software Inspector, så opdateringerne kan installeres med mindst mulig brugerindblanding.

Det vil Secunia også gøre, selvom softwareleverandørerne ikke selv stiller en opdateringsmekanisme til rådighed, som kan installere opdateringerne diskret. Der vil Secunia selv downloade opdateringerne og lade Personal Software Inspector klare installationen.

I første omgang vil den funktion findes i Personal Software Inspector til private brugere, men erfaringerne vil senere blive brugt til den version, Secunia tilbyder til virksomheder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Lars Tørnes Hansen

Nogle private ville måske lide det her, men de mere avancerede bruger måske ikke.

Den funktionlitet i maksiner der skla bruges i produktion kunne jeg godt være, hvis jeg var ejer/IT-chef af en virksomhed.

Tænk på hvad det koster hvis det gør et vigtigt program eller hele computeren ubrugelig. Det er derfor man har IT support ansat.

  • 3
  • 1
#4 Joe Sørensen

Bare fordi en administrator har fået en knap, betyder vi ikke han vil trykke på den. Jeg stoler på at en administrator ikke vil enable en ny feature, før han er tryk med den.

Der er mange brugere der er irriteret over at de bliver forhindret i at arbejde pga. software opdateringer. Ofte har det ikke noget at gøre med hvordan det virker efter opdateringen. Problemet er under opdateringen. Computeren bliver sløv, browseren skal genstartes, NemID virker ikke, tastaturet forsvinder fra det program man skriver i osv.

Det jeg godt kan lide med at program som det Secunia laver, er at det giver administratoren en overblik over hvor mange ikke opdaterede programmer han har på sit netværk. Og det er godt at vide. Især hvis man giver brugerne administrator rettigheden på deres egen computer.

  • 1
  • 0
#5 Jimmy Krag

Er det ikke ca. den funktionalitet CSIS Heimdal har haft i et pænt stykke tid? Jeg droppede Secunia for et stykke tid siden, da venner og familie alligevel ikke opdaterede f.eks. Java og Adobe Reader, og alle var træt af de evige beskeder og klik for at opdatere. Heimdal virker upåklageligt og diskret. Det indeholder vist også det der efterspørges i betalt udgave.

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere