Sebastian fravalgte The Big Five: »Jeg lærer helt vildt meget af at arbejde i en startup«

Sebastian Thomsen nyder, at han som head of engineering i en opstartsvirksomhed har fuld frihed til at vælge, hvilke teknologier han vil arbejde med. »Men jeg bliver ikke den samme slags ekspert, som jeg ville blive, hvis jeg trådte ind i en større organisation.« Illustration: Sebastian Thomsen
Selvom de store udvikler­huse og softwarevirksomheder lokker med pensions- og bonuspakker samt fagligt fællesskab og efter­uddannelse, så vælger nogle udviklere at starte en virksomhed selv eller få job i en startup. En af dem er Sebastian Thomsen.

Det kostede softwareingeniør Sebastian Thomsen hans opsparing, at han fravalgte kandidatuddannelsen og et stabilt job i et udviklerhus til fordel for livet som iværksætter. Til gengæld har det gjort hans hobby til et arbejde.

Da han i 2015 tog til et arrangement for socialt entreprenørskab, vidste han ikke, at det ville sende ham på en vild karrieretur. Han var mest af alt med, fordi han datede en pige, der syntes, at socialt entreprenørskab var spændende, men han endte som CTO i en virksomhed, mens han stadig arbejdede på sit bachelorprojekt.

Træning på baggrund af dna-test

Det var nemlig til det Venture­Cup-arrangement, at Sebastian Thomsen mødte sin medstifter af AthGene; en startup, der tilbyder dna-analyse til folk, der vil indrette deres træning efter deres gener.

Han gik ind til projektet med troen på, at han bare skulle bygge et system, der kunne generere en pdf-rapport til atleter med deres analysedata, men endte med at bruge to et halvt år og hele sin opsparing på at udvikle en fuld webplatform til AthGene.

»Jeg syntes, det var et spændende projekt, og jeg troede på, at produktet kunne gøre en stor forskel i folks liv, når de kunne tage beslutninger om træning og sundhed med udgangspunkt i deres egen biologi i stedet for at spørge Google,«­ fortæller Sebastian Thomsen.

Efter at have skrevet sin bachelor færdig begyndte han at arbejde på fuld tid med AthGene. Kandidaten mente han, at han altid kunne nå at tage.

»Det var mere værd for mig end at sidde i et it-hus og lave CMS-systemer eller digitaliseringsprojekter,« siger han.

Han forlod AthGene, da han følte, at han havde taget projektet så langt, som han kunne, og fordi han ikke havde flere penge i sin personlige kasse, men ikke før han nåede at starte et helt udviklingskontor op i Barcelona.

Vælger selv sin teknologi

Sebastian Thomsen er dog ikke i tvivl om, at det var det hele værd. Og efter sin tid hos AthGene søgte han direkte videre til en anden startup.

»Jeg synes, jeg lærte ufatteligt meget af det, og det var en unik mulighed for at få den forretningsindsigt, som jeg altid gerne har villet have,« siger han.

Efter AthGene havde han lyst til at prøve kræfter med fintech og blockchain, så han fandt et job som head of engineering hos start­uppen Grandhood, der er en pensionsfond, som vil være mere transparent og simpel at tage stilling til end de gængse fonde.

»I startup-verdenen har du større indflydelse. Som head of engineering kan jeg selv beslutte, hvilke teknologier jeg vil arbejde med. Og det synes jeg er superspændende,« siger Sebastian Thomsen.

Han har dog aldrig arbejdet i en større organisation, så reelt ved han ikke, hvordan det er. Hvad han hører i sit netværk er, at det fedeste ved at være i større organisationer er, at der sidder nogle tunge eksperter inden for visse områder:

»Så jeg tror, at du kan blive enormt teknisk dygtig i de områder, du arbejder med, og at man udvikler sig meget som udvikler ved at gå ind i en større organisation. Omvendt tror jeg, man får en meget specialiseret tilgang til udvikling.«

Hos Grandhood arbejder han både med frontend, backend, forretnings­udvikling og valg af teknologier. Så han får en indsigt i, hvordan alle brikker i puslespillet spiller sammen.

»Men jeg bliver ikke den samme slags ekspert, som jeg ville blive, hvis jeg trådte ind i en større organisa­tion,« erkender han.

Ikke et liv for alle

Sebastian Thomsen tror ikke, livet i en startup er for alle udviklere. Nogle foretrækker de stabile indtægtskilder, som et job i en større organisation giver, samt fordele som pensions- og bonuspakker.

»De værdier, jeg får, er blødere. Jeg lærer rigtigt meget, men det er svært at kvantificere, og hvis vi vil have, at flere skal vælge livet som udvikler i startups, så skal det være lidt mere håndgribeligt, hvad man får ud af det,« siger han.

»Når jeg sidder alene og skal få tiden til at gå, så sidder jeg og lærer om nye teknologier. Og det kan jeg jo nu bruge på mit arbejde, fordi der ikke er langt fra beslutninger til handling. Så jeg undgår, at mit arbejde bliver noget, jeg skal. Jeg vil meget hellere have, at mit arbejde er noget, jeg synes er helt vildt fedt.«

Til andre nye eller erfarne udviklere, der har interesse for at arbejde i start­ups, er hans budskab, at det bare er med at komme i gang:

»Hvis du vil ud i en startup, kan du nærmest bare vælge og vrage. Der er en enorm efterspørgsel på udviklere derude.«

Denne artikel stammer fra magasinet IT Company Rank

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere