Seagate lancerer harddiske til bærbare med indbygget kryptering

Seagate er nu klar med harddiske til bærbare pc'er med indbygget hardwarebaseret kryptering, som skal beskytte mod datatyverier.

Bærbare pc'er med fortrolige data har været skyld i adskillige skandaler omkring kompromitterede persondata de seneste år. Det har fået flere myndigheder og brancher til at stille krav om kryptering.

Harddiskproducenten Seagate har derfor nu lanceret en ny serie af harddiske med indbygget kryptering, som er beregnet til bærbare pc'er.

Hidtil har hardwareunderstøttelse af komplet diskkryptering hovedsageligt været forbeholdt storagesystemer. På klienter som bærbare pc'er har den mest udbredte form for kryptering derfor været softwarebaseret.

Det giver imidlertid i de fleste tilfælde en vis ekstra belastning på systemet, som kan mærkes på ydelsen. Seagate hævder ifølge en pressemeddelelse, at hardwarekrypteringen i de nye Momentus-diske ikke giver nogen mærkbar reduktion af ydelsen.

Selve krypteringen ligger i diskens hardware, og brugeren skal indtaste sin adgangskode via pc'ens BIOS for at få adgang til den krypterede disk. Ifølge Seagate benytter diskene en AES-kryptering, som er standard i flere myndighedskrav.

Konkurrenten Hitachi vil også med på vognen. I dag tirsdag har Hitachi annonceret et 2,5-tomme drev med indbygget kryptering. Drevet har en kapacitet på 500 gigabyte og bruger kun halvt så meget strøm som tilsvarende drev, hvis man skal tro Hitachi.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Erik Maaløe

Hej Jesper.

Det er mere end 3 år siden, jeg har noteret mig, at du første gang skrev om Seagates harddiske med indbygget kryptering. Det var i Computerworld. Siden hen er der fulgt flere andre artikler om dette emne, også fra din hånd. Hver gang har jeg prøvet at finde ud af, hvad den præcise modelbetegnelse var, hvad de kostede, og hvor man kunne købe dem. Forgæves.

Vaporware, med andre ord. Nu gider jeg ikke længere, men vil nøjes med at spørge dig: Er der kød på denne gang?

/Erik

  • 0
  • 0
Henrik Jensen

Nu gider jeg ikke længere, men vil nøjes med at spørge dig: Er der kød på denne gang?

Seagate Momentus 5400 FDE.2 har været solgt i et stykke tid. Hvis du søger efter FDE på edbpriser.dk, så kan du finde nogle forhandlere.

Det Jesper referere til må være de nye 5400 FDE.3 + 7200 FDE modeller og dem har jeg ikke set i Danmark endnu, men nyheden er også kun publiceret for 1-2 dage siden af Seagate.

  • 0
  • 0
Jesper Østerdal

Den artikel giver ikke mening.

Den Momentus 5400 FDE har siddet som standard i T61P i såvidt jeg ved hele dens levetid, og disken har været en option til resten af Lenovos R/T61 serie.

Det kan kun være som Henrik skriver at det er fordi der er kommet en ny model.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere