Se videoen: Touch-tastatur tilpasser sig brugerens pølsefingre

Selvom man ikke kan ramme en eneste tast rent, så kan man alligevel skrive fejlfrit. En prototype på et nyt tastatur til touch-skærme behøver blot et tastemønster, og man kan endda skrive uden et synligt tastatur.

Allerede på skrivemaskinen kunne det være svært at ramme de rigtige taster, og det er ikke blevet meget bedre med tastaturer på touch-skærme til mobiltelefoner.

Et nyt softwaretastatur til i første omgang Android er imidlertid så intelligent, at brugeren slet ikke behøver et synligt tastatur.

Softwaren genkender de mønstre, som brugeren forsøger at ramme, og gætter ud fra dem, hvilke ord man i virkeligheden forsøgte at skrive.

Der bruges allerede såkaldt 'predictive' algoritmer i touch-tastaturer, men det nye tastatur fra Blindtype er ud fra videoen at dømme markant bedre end forgængerne.

Ved blot at se på mønstrene i bevægelserne er algoritmen så god, at man kan skrive helt uden at have et synligt tastatur. Man kan også vælge at lade tastaturet tilpasse sig i størrelse og orientering efter sin skrivestilling.

Ud over Android lover folkene bag tastaturet også, at det vil komme til blandt andet iOS, som bruges i Apples touch-produkter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (10)
Lasse Lindgård

Er det sådan noget som det der, hvor man alligevel godt kan se at software patenter kan have en berettigelse?

Jeg synes i hvert fald at de har alt mulig ret til at blive rige på deres opfindelse, og dermed vel også beskyttelse mod at f.eks. google kopierer dem i stedet for at opkøbe dem.

Mikkel Nielsen

Ideen er rigtig original, men derfra til at implementere er der sikkert ikke uendeligt langt. Måske noget med at mønstergenkende på en følge af koordinater?

Dermed kunne man godt forestille sig, at der kom en open source-implementation. Den ville så kunne bruges på åbne platforme, som understøtter at man lige "klikker" en ny input-metode ind. Are you listening, Jobs?!

(Det er ikke flaming, det her. Jeg er Apple-glad ;-)

Jakob Damkjær

Og der er nok en vis nyhedsværdi i det hvis den laver en profil af den enkelte brugsers pølsefingrethed og kompenserer for det. Men ideen minder lidt im den måde iOS allerede forudser hvilket ord brugeren forsøger at skrive og gør "hitboksen" på de "taster" som det giver mening at brugeren sigter efter.

Samtidigt ville det være interessant at vide hvordan algoritmen "ser" forskel på der og det...

Hvis du har haft Apple i mere end et par år så vil man vide at ændre/customisere human interface design elementer er noget Apple ikke rigtig gør...

Nok mindre åbent men at brugerene ved de i meget stor grad kan regne med at når de ved hvordan et HI element virker så er det sådan det element virker.

Men det human interface virvar der er ved at rodfæste sig på android OS synes jeg virker mystisk (sense/blur/osv osv). Åbent ja forvirende ja...

Alting kan customizes men hvad med at baseline bare virker ? Uden at man skal kunne ninja triks.

Er der foresten nogen der ved hvorfor froyo er så lang tid undervejs til andet end en telefon der ikke kan købes meget længere ?

/Jakob

Henrik Mikael Kristensen

Er det sådan noget som det der, hvor man alligevel godt kan se at software patenter kan have en berettigelse?

Bestemt ikke. Uanset hvad deres intentioner er med et patent, kan teknologien og dermed patentet blive opkøbt, solgt og solgt igen og ende i hænderne på en patent troll, og så ser vi aldrig noget til BlindType.

Ulrik Rasmussen

Jeg kan heller ikke helt ser hvordan et patent ville hjælpe dem. Dette er jo, som artiklen også skriver, blot den bedste implementation af noget der allerede findes. Eksisterende touch-keyboards retter jo også brugerens fejl, de er bare ikke ligeså gode til det. Den bedste måde at tjene masser af penge på dette er derfor at lave den bedste implementation, og markedsføre den godt. Et generelt patent på alle touch-keyboards der retter brugerens fejl ville blot sætte konkurrencen i stå.

Jørgen Elgaard Larsen

Er det sådan noget som det der, hvor man alligevel godt kan se at software patenter kan have en berettigelse?

Nej. Det er tværtimod sådan noget, som viser hvorfor man ikke bør kunne få patenter på software.

En opfindelse består af to ting: En idé og en implementation.

Det har aldrig været meningen med patentsystemet at give eneret på idéer.

Det ville for eksempel have været utænkeligt at få patent på alene idéen om at lave en dieselmotor. Derimod kunne man godt få patent på en bestemt måde at lave dieselmotorer.

I den aktuelle sag er der nogen, der har fået en idé om, at man kan lave et tastatur, der tilpasser sig til brugeren. Idéen er ikke i sig selv patenterbar.

Når først man har idéen, er det ikke en særlig stor opgave at implementere den. Jeg vil tro, at de første 100 Version2-læsere kunne gøre det indenfor et halvt år.

Implementationen har dermed ikke opfindelseshøjde. Til gengæld er den beskyttet af ophavsret.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017