Se videoen: Sådan kunne hackere snyde danske NemID-kunder for 700.000 kr.

Illustration: leowolfert/Bigstock
Trods sikkerheden i NemID er det lykkedes hackere at stjæle 700.000 kroner fra netbank-kunder hos Danske Bank. Se her, hvordan det er muligt.

Indførslen af NemID med tilhørende papkort skulle dæmme op for angreb, hvor danske bankkunder blev franarret penge igennem netbanken.

Alligevel er det nu lykkedes for hackere for anden gang på et halvt år at overtage styringen med danske kunders netbank og overføre penge til dem selv - denne gang 700.000 kroner.

Læs også: Netbanktyve bryder gennem NemID igen: Stjæler 700.000

I videoen herunder gennemgår Ingeniørens journalist Jakob Møllerhøj, hvordan et angreb mod NemID kan gennemføres uden dybe tekniske kundskaber. Videoen er baseret på et angreb mod Nordea-kunder i september, hvor der blev benyttet phishing-mail.

Læs også: NemID phishet – 8 bankkunder frastjålet penge i netbank

Det nye angreb mod otte Danske Bank-kunder adskiller sig ved, at der er installeret malware på kundernes maskiner, som har fået dem til at udlevere NemID-oplysninger, men princippet om man-in-the-middle er det samme.

Læs også: Nyt hacker-trick snød NemID: Sådan gjorde de

Ovenstående demonstration foregår i et lukket test-setup. At forsøge et lignende angreb i den virkelige verden er en kriminel handling.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere