Se videoen: Sådan kunne hackere snyde danske NemID-kunder for 700.000 kr.

10. februar 2012 kl. 13:31
Trods sikkerheden i NemID er det lykkedes hackere at stjæle 700.000 kroner fra netbank-kunder hos Danske Bank. Se her, hvordan det er muligt.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Indførslen af NemID med tilhørende papkort skulle dæmme op for angreb, hvor danske bankkunder blev franarret penge igennem netbanken.

Alligevel er det nu lykkedes for hackere for anden gang på et halvt år at overtage styringen med danske kunders netbank og overføre penge til dem selv - denne gang 700.000 kroner.

I videoen herunder gennemgår Ingeniørens journalist Jakob Møllerhøj, hvordan et angreb mod NemID kan gennemføres uden dybe tekniske kundskaber. Videoen er baseret på et angreb mod Nordea-kunder i september, hvor der blev benyttet phishing-mail.

Det nye angreb mod otte Danske Bank-kunder adskiller sig ved, at der er installeret malware på kundernes maskiner, som har fået dem til at udlevere NemID-oplysninger, men princippet om man-in-the-middle er det samme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

[video:http://vimeo.com/31187749]

Ovenstående demonstration foregår i et lukket test-setup. At forsøge et lignende angreb i den virkelige verden er en kriminel handling.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger