Se tv på computerskærmen uden indgreb i computeren

Ny tuner gør det muligt at se tv på en ekstern computerskærm uden at åbne computeren og uden at installere ny software.

Taiwanesiske Compro har netop startet produktionen at V200F, der er en ganske særlig tv-tuner, der gør det muligt at se tv på en stationær computerskærm uden at skulle pille ved computerens konfiguration, skriver Compro i en pressemeddelelse. Pressemeddelelsen er ganske vist fra juli, men nu er produktet tilgængeligt.

Tuneren er beregnet på de mange arbejdspladser, hvor der er behov for at se tv, men hvor it-chefen helst ikke vil have, at der pilles ved den standardiserede konfiguration af computeren.

Tuneren fungerer ved, at computerens videoudgang forbindes til tuneren, der igen forbindes til skærmen,

På denne facon er det muligt at skifte mellem tv og computerbillede - eller at vise fjernsynsbilledet i et skalerbart vindue på skærmen,

Nøglekvaliteten ved denne tuner er, at den kan tilsluttes helt uden ændringer af hverken hardware- eller software-konfiguration, hvorfor den også kan anvendes sammen med alle eksisterende operativsystemer og applikationer,

Til gengæld må man så opgive features som mulighed for at optage programmer og gemme dem på harddisken.

V200F understøtter opløsninger op til 1080 x 1650, hvorfor de fleste skulle kunne anvende tuneren uden problemer.

Der findes et utal af tv-tunere på markedet, men mange af dem kræver, at computeren åbnes, for at man kan installere tuneren. Nogle fungerer ganske vist via USB-porten, men kræver stadig installation af software for at kunne vise et billede på skærmen, og netop disse konfigurationsændringer er noget, som it-afdelingen meget gerne undgår.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Kurt Westh Nielsen Blogger

Hmm, jeg har lidt svært ved at se nyheden i Mads' historie. Jeg købte sådan en sag for snart flere år siden og har lidt svært ved at se det sensationelle i en ekstern tuner med throughpass af et videosignal. Men jeg kan jo have misforstået alt.... /kurt

 • 0
 • 0
#2 Thomas Ammitzbøll-Bach

Jeg købte en sådan karl i 2004 til min søde kone. Jeg tror, at det var i Netto for omkring 700 kroner.

Jeg havde fuldstændig glemt den, indtil jeg læste artiklen. Man glemmer hurtigt sine (og sin kones) gadgets i min alder.

Thomas

PS: Jeg tror, at jeg skal finde mig et arbejde, hvor man kan se TV i arbejdstiden. Det er lidt firseragtigt at komme på arbejdet for at lave noget.

 • 0
 • 0
#3 Deleted User

Hvorfor ikke bare se Internet TV? De fleste computere, har standard software indstalleret, f.eks. medieplayer, så TV kan ses direkte fra TV stationernes hjemmeside. Dog er hellerikke her muligt at optage, da det kræver specielt indstalleret software.

 • 0
 • 0
#4 Thomas Ammitzbøll-Bach

Øh, ja, fordi Internet-TV ikke virkede særlig godt i 2004, så der var to muligheder 1) en PC TV-tuner, eller 2) en standalone TV-tuner. Min kone ville gerne kunne se TV på sit arbejdsværelse uden at PC'en var tændt, så det blev en standalone TV-tuner.

Thomas

PS: Internet-TV virker stadig ikke specielt godt i dag. Billederne er grynede og uskarpe, og den kraftige kompression gør farverne meget mystiske, når billedet skifter. Livet er for kort til at se TV over Internet.

 • 0
 • 0
#5 Nick Frederiksen

@Thomas Ammitzbøll-bach

Det kommer da an på ens forbindelse... Jeg sidder på en 50 mbit forbindelse og har ingen problemer med HD signaler fra eksempelvis tv2 sputnik. Kører jeg fuldskærm (1680x1050) ser jeg ikke nogen af de ting du beskriver.

Men selvfølgelig vil du se problemer når du tager et SD signal og blæser op i så stor en opløsning, det ser man bla. når man ser sd tv på en Full HD skærm.

 • 0
 • 0
#6 Thomas Ammitzbøll-Bach

Nu ser jeg slet ikke TV2 af mere indholdsmæssige grunde, så jeg ved ikke en gang, hvad det der sprutnik er for noget. Jeg ved ikke, hvem TV2 laver TV for, men jeg er vist ikke i deres målgruppe.

Men DR net-TV er i hvert tilfælde noget skrammel.

Men det er jo også ligegyldigt. Jeg kan se TV på mit TV, der sjovt nok netop er designet til det samme. Og min søde kone kan se TV på sin computerskærm, uden at hendes computer er tændt. Jeg ved ikke, hvorfor folk synes, at jeg skal bruge båndbredde på noget, som broadcast (i ordets oprindelige betydning) faktisk løser ganske godt.

Men jeg er jo også lidt gammeldags. Jeg bruger en røremaskine til at piskeflødeskum med, og ikke en USB-dims.

Thomas

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere