Se og Hørs hemmelige kilde sendt hjem fra arbejde i Nordea

30. april 2014 kl. 09:565
Den tidligere Nets- og IBM-ansatte, som angiveligt lækkede fortrolige kundedata til Se og Hør i fire år, er nu blevet droppet som konsulent hos Nordea, efter at sagen begyndte at rulle.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Systemspecialisten i centrum for skandalen om læk af betalingsoplysninger til Se og Hør er i kølvandet på afsløringerne blevet sendt hjem fra sit nuværende arbejde hos Nordea. Det skriver BT.

Den 45-årige it-medarbejder er fra flere sider blevet udpeget som ham, der gennem fire år solgte fortrolige kundedata om kendte og kongelige via sit arbejde hos Nets-leverandøren IBM fra 2008-2012. I 2012 stoppede strømmen af tips, da han blev fyret fra IBM, og nu er han heller ikke velkommen hos Nordea, hvor han som konsulent via Fujitsu har haft arbejde.

Nordea forklarer, at man ikke kan leve med, at mistanken mod it-konsulenten bliver knyttet til Nordea, og at banken derfor bad om at få en anden konsulent fra Fujitsu. Hos Fujitsu er man nu gået i gang med at undersøge sagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der har ikke været risiko for, at den mistænkte medarbejder har kunnet lave samme trick hos Nordea og sælge kundernes private bankoplysninger, fortæller Nordeas pressechef, Stephan Ghisler-Solvang. Hos Nordea arbejdede mainframe-operatøren nemlig med interne overvågningssystemer og havde dermed ikke adgang til følsomme oplysninger om kunderne.

Nordea vil dog stadig kigge logfiler igennem og se, om der er foregået noget mistænkeligt.

Skandalen om salg af personlige kundeoplysninger fra Nets har en norsk pendant, da det i 2007 blev afsløret, at den norske udgave af Se og Hør købte fortrolige oplysninger om kendte og kongelige fra politifolk og ansatte hos Nordea i Norge.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
1. maj 2014 kl. 02:08

Om et halvt år er denne groteske sag glemt, og ingen er blevet retsforfulgt. Sådan fungerer det danske retssystem.

Men nu kan vi jo bare vente....

4
1. maj 2014 kl. 00:19

den største skandale er at det kan lade sig gøre og til og med gennem en længere periode.

1
30. april 2014 kl. 11:21

Vi skal jo huske på: Hæleren er den værste. Hvis ingen købte tyvekoster, var der ikke mange der stjal. De værste forbrydere er dem der køber se og hør.

3
30. april 2014 kl. 12:48

Der er faktisk folk som stjæler fordi de kan og fordi de kan lide spændingen. Se og Hør skal naturligvis straffes for deres part, men vedkommende som har videregivet oplysningerne skal straffes endnu hårdere.

2
30. april 2014 kl. 12:39

Nu skal jeg ikke forsvare kvaliteten af et blad som Se & Hør, men mig bekendt skriver de ikke i bladet at de har benyttet ulovlige metoder til at udføre deres research, så at kalde dem der køber bladet for forbrydere, er da vist under lavmålet.

Der har været historier fremme med at de har skjult kilden ved at angive tekster som "En medarbejder i butikken" hvor der er blevet handlet. At spørge en medarbejder i en butik hvor meget en person netop har handlet for er jo som sådan ikke ulovligt, det moralske i det kan bestemt diskuteres, men læseren af bladet ved jo ikke at oplysningerne kan (den pågældende medarbejder er jo trods alt ikke dømt endnu, altså udover af folk og medier) være fremkommet via en IBM medarbejder uden moralske skrupler.

/Martin