Se og Hør-kilde sigtet

Den såkaldte tys-tys-kilde, der har lækket oplysninger til Se og Hør, er nu blevet afhørt og sigtet i sagen af politiet.

Tirsdag sigtede Københavns Vestegns Politi den såkaldte tys-tys-kilde i sagen om lækkede kreditkortoplysninger til SE og Hør, skriver Berlingske Nyhedsbureau.

»Han er blevet afhørt og har givet sin version af historien, og den indgår nu i politiets videre efterforskning. Vi følger med i, hvad der sker. Nu har han ret til at se det materiale, der kommer frem, og det samme har jeg. Og så vurderer vi løbende, hvad vores strategi skal være,« siger kildens advokat, Michael Juul Eriksen, til Berlingske Nyhedsbureau.

Kilden, en 45-årig mand, er sigtet for at skaffe sig adgang til andres oplysninger og for at videregive forretningshemmeligheder, men han har endnu ikke forholdt sig til sigtelsen.

Sigtelsen rejses på baggrund af en række anmeldelser fra enkeltpersoner, efter at det er kommet frem, at Se og Hør angiveligt har modtaget kreditkortoplysninger om en række personer fra en ansat i Nets (tidligere PBS). Politiet forventer at sigte flere i sagen, oplyser de til Berlingske Nyhedsbureau.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Michael Bjerregaard-Pedersen

Jeg ville ikke holde vejret hvis jeg var dig. Det er just blevet klart at man bevidst kan lyve for folketinget uden straf. Det er efterhånden tydeligt at man kan snakke udenom til fornuftige folk er ved at brække sig over løgnene uden straf hvis bare staten har gjort sig tilstrækkelig afhængig af ens firma.

Hvis man skal trække det lidt hårdt op, så virker det som om der er en klasse af jakkesæt i dette land som mere eller mindre er udenfor strafferettens rækkevidde: højtstående embedsmænd, bankdirektører, Nets m.fl. Til gengæld kan vi glæde os at retssystemet prompte slår ned når borgere med farlige tanker om frihed eller reel fri konkurrence råber op om kejserens manglende indsigt.

 • 22
 • 0
#7 Poul-Henning Kamp Blogger

Mener du dermed at truslen fra Trine Bremsen om at staten kan opsige nogle kontrakter med Nets, er tom?

Ja.

De kan nationalisere Nets og rydde op.

De kan lade være med at give Nets nye opgaver og droppe de ting Nets kører.

Men de kan ikke realistisk fratage Nets nogle opgaver, for det er (næsten) altsammen kritiske monopoler der ikke kan afbrydes.

Desuden er den underliggende antagelse at der er nogle andre der er bedre til opgaven skudt helt ved siden af: Der er ikke mange der kan drifte en IBM mainframe bedre end IBM.

 • 9
 • 0
#9 Lars Bengtsson

Men de kan ikke realistisk fratage Nets nogle opgaver, for det er (næsten) altsammen kritiske monopoler der ikke kan afbrydes.

NemID kontrakten ophører alligevel i 2017 ( http://www.version2.dk/artikel/nu-begynder-arbejdet-med-nemids-afloeser-... ). Måske er det er muligt at opsige den inden pga. Nets generelt ringe sikkerhed, medmindre de kan godtgøre at NemID har et bedre sikkerhedsdesign og kontrol.

 • 1
 • 0
#10 Klaus Lund Sørensen

Det lyder lidt som om man ikke regner med at kunne straffe SE&Hør journalister og ledelse.. ! ?

Det er mig lidt ubegribeligt..!

I det danske retssystem, er det lige så kriminelt at være hæler som tyv.! .. og SE&Hør betaler for et tyveriet af oplysninger.!

Se&hør betaler en mand for oplysninger, som de ved han har stjålet.. !

Det må da 100% svare til at bestille/betale en mand til at lave et indbrud for at stjæle til en..!

Eller i den anden ende bestille et lejemord..

I dansk lovgivning er man da lige så skyldig, som den mand man betaler for at begå forbrydelsen..! ?

Det må da betyde at der er en håndfuld journalister der skal i retten og have en dom..! (ellers svinder min tillid til retssystemet virkelig ind)

 • 1
 • 0
#13 Pauli Østerø

Det er meget fint at al fokus på er på journalisterne og Se og Hør, selvfølgelig er det forkasteligt (og kriminelt) hvad de har gjort.

Jeg har dog et større problem med at et firma som Nets har opbygget en konstruktion hvor der åbenbart sløses så meget med mine og dine persondata at det eneste der forhindrer deres ansatte (og tredieparts konsulenter) i at misbruge dem i hoved og røv er et stykke papir hvor der står at "det gør man selvfølgelig ikke". Og at det åbenbart ikke er kriminelt.

Fy føj.

 • 4
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere