Se og Hør-kilde godkendt til at overvåge Forsvarets it-systemer hos IBM

Illustration: leowolfert/Bigstock
Den it-specialist hos IBM, som lækkede kreditkortoplysninger til Se og Hør, var en del af et hold, som også stod for overvågningen af Forsvarets DeMars-system.

It-specialisten, som gennem flere år angiveligt solgte oplysninger om kendte danskeres brug af kreditkort til ugebladet Se og Hør, var også godkendt til at overvåge Forsvarets it-systemer. Det skriver DR.

Kilden var en del af det team hos IBM, som arbejdede med driften af Forsvarets DeMars-system, som holder styr på Forsvarets udstyr og økonomi, og som Forsvaret outsourcede til IBM i 2010.

Dermed var kilden ikke blot sikkerhedsgodkendt til at få adgang til kreditkortoplysninger hos Nets, som også er kunde hos IBM, men altså også godkendt af Forsvarets Efterretningstjeneste.

Ifølge DR arbejdede it-specialisten hos IBM som en del af overvågningsteamet, hvor fire operatører holdt øje med it-systemerne, som kørte på IBM's mainframes. Heriblandt altså systemerne fra Nets og Forsvaret.

Forsvaret oplyser ifølge DR, at IBM's undersøgelser ikke tyder på, at it-specialisten har misbrugt sin adgang til DeMars. It-specialisten havde også adgang til NemID-systemerne, som IBM driver for Nets, og her har IBM og Nets heller ikke kunnet konstatere misbrug.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere