Med sensoren Kinect, der med to kameraer kan registrere kroppens bevægelser i detaljer, fik Microsoft et vaskeægte hit. Og udover den planlagte brug sammen med spilkonsollen Xbox også har fundet vej til mange andre projekter.
Den slags opfindelser vil Microsoft gerne stå bag flere af, så derfor bliver der postet mange penge i forskning og udvikling rundt omkring i de forskellige dele af firmaet. Mere præcist 56 milliarder kroner om året. Det skriver amerikanske PCworld.com, der har dykket ned i, hvad alle de penge egentligt bliver brugt på.
En del går selvfølgelig til at forbedre Windows, Office og andre klassiske produkter, eller finde på ny software, men langt den største bid bliver faktisk brugt i afdelingen for cloud computing. Her arbejder Microsoft på at integrere sine produkter endnu tættere med skyen, så ikke bare data, men også regneopgaverne kan sendes ud af huset automatisk.
For eksempel er der planer for at lade Xbox-konsollen køre i parløb med servere i skyen, så der altid er store mængder regnekraft til rådighed, når et spil kræver det.
I afdelingen Microsoft Research er der gang i mange forskellige projekter, der ikke alle kan bruges lige nu, men peger ind i fremtiden.
For eksempel visionen om at bruge alverdens overflader som touch-skærm. For eksempel ved at få et tastatur i håndfladen, ved hjælp af en lille projektor og en 3D-sensor. Eller ved at indrette et rum med mange projektorer, så man for eksempel ved morgenmaden kan få vist nyheder og e-mails på alt fra køkkenskabene til cornflakes-pakken.
Kinect-sensoren bliver også videreudviklet, så andet end spil kan blive styret af håndbevægelser, og sensoren bliver også brugt til at give robotter ’øjne’, så de for eksempel kan gribe bolde.
Xbox-konsollen arbejder Microsoft også på at udvikle, for eksempel med en 360-graders projektor, som gør hele stuen til en del af oplevelsen. Det vil kræve en voldsom grafikprocessor at rendere så stort et billede i høj kvalitet, så derfor arbejder forskerne også med at registrere, hvor brugerne kigger hen. Dermed kan man nøjes med at have høj grafikopløsning de få områder, som brugerne ser på, mens resten kan være mere uskarpt.
Se flere projekter i artiklen fra PCworld.com.