Microsoft bruger 54 milliarder på forskning - se de vilde ideer

Microsoft bruger mere end Apple og Google tilsammen på forskning og udvikling. Se de nye teknologier, der er på vej fra laboratorierne.

Med sensoren Kinect, der med to kameraer kan registrere kroppens bevægelser i detaljer, fik Microsoft et vaskeægte hit. Og udover den planlagte brug sammen med spilkonsollen Xbox også har fundet vej til mange andre projekter.

Den slags opfindelser vil Microsoft gerne stå bag flere af, så derfor bliver der postet mange penge i forskning og udvikling rundt omkring i de forskellige dele af firmaet. Mere præcist 56 milliarder kroner om året. Det skriver amerikanske PCworld.com, der har dykket ned i, hvad alle de penge egentligt bliver brugt på.

En del går selvfølgelig til at forbedre Windows, Office og andre klassiske produkter, eller finde på ny software, men langt den største bid bliver faktisk brugt i afdelingen for cloud computing. Her arbejder Microsoft på at integrere sine produkter endnu tættere med skyen, så ikke bare data, men også regneopgaverne kan sendes ud af huset automatisk.

For eksempel er der planer for at lade Xbox-konsollen køre i parløb med servere i skyen, så der altid er store mængder regnekraft til rådighed, når et spil kræver det.

I afdelingen Microsoft Research er der gang i mange forskellige projekter, der ikke alle kan bruges lige nu, men peger ind i fremtiden.

For eksempel visionen om at bruge alverdens overflader som touch-skærm. For eksempel ved at få et tastatur i håndfladen, ved hjælp af en lille projektor og en 3D-sensor. Eller ved at indrette et rum med mange projektorer, så man for eksempel ved morgenmaden kan få vist nyheder og e-mails på alt fra køkkenskabene til cornflakes-pakken.

Kinect-sensoren bliver også videreudviklet, så andet end spil kan blive styret af håndbevægelser, og sensoren bliver også brugt til at give robotter ’øjne’, så de for eksempel kan gribe bolde.

Xbox-konsollen arbejder Microsoft også på at udvikle, for eksempel med en 360-graders projektor, som gør hele stuen til en del af oplevelsen. Det vil kræve en voldsom grafikprocessor at rendere så stort et billede i høj kvalitet, så derfor arbejder forskerne også med at registrere, hvor brugerne kigger hen. Dermed kan man nøjes med at have høj grafikopløsning de få områder, som brugerne ser på, mens resten kan være mere uskarpt.

Se flere projekter i artiklen fra PCworld.com.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Henrik Pedersen

Men hver gang jeg hører udtrykket "cloud computing" tænker jeg følgende "Monopol der har fuld kontrol over mine data til evig tid samt evnen til at sætte pris efter ønske".

Jeg glæder mig virkelig til "Windows as a Service". Med et slag har Microsoft forøget samtlige indtægter OG har fjernet al mulighed for piratkopiering. Hurraaaaa!

Bonus. Forkort endelig Windows as a Service til WaaS, sjovt hvad udtalen minder meget om her på dansk!

 • 3
 • 4
#2 Kristian Larsen

Kinect: udviklet af israelsk firma. Flere af de ting der nævnes er samarbejde med andre firmaer. MS havde i en kort periode en MEGET stor stigning i R&D - problemet var bare at stigningen ikke skyldtes mere faktisk R&D men advokat omkostninger til patentansøgninger mv. - Dengang de lå på 4,7B USD hvor det var det over halvdelen der gik til ikke udvikling, men administration/jura/patentansøgning mv.

Ikke at 2B USD alene er uanseelig - det er bare en manglende pointe i artiklen.

 • 4
 • 1
#3 Christian Lund

Kinnect blev i første omgang tilbudt Apple af PrimeSense. Fordi ejeren af teknologien mente Apple måtte være stedet for nytænkende teknologi. Men han blev simpelthen så træt af Apples hemmelighedskræmmeri og restriktioner at han bakkede ud og henvendte sig til Microsoft. Store stygge monopol Microsoft havde åbenbart holdningen: lad os få udviklet produktet og få det ud til forbrugerne. Så kan de bestemme om det skal være en succes. The rest is history.

 • 7
 • 0
#4 John Vedsegaard

Udvikling er nødvendigt hvis man vil overleve på længere sigt, så at MS bruger lidt på det kan vel ikke overraske. Men, MS burde fokusere meget mere på brugervenlighed, for eksempel er der overhovedet ikke taget hensyn til vores skærmes størrelse, de vigtigste funktioner sidder stadig i hvert sit hjørne, lige som de har gjort det siden Windows 3x, det resultere i meget tid bruge på flytning af musen, det kunne godt laves bedre, også uden operativsystemet kommer til at ligne et billedlotteri.

 • 2
 • 0
#6 Michael Olesen

Bonus. Forkort endelig Windows as a Service til WaaS, sjovt hvad udtalen minder meget om her på dansk!

Hvad er det for noget "wås" :)

Men Windows i skyen er nok ikke særligt realistisk, da ingen kan bruge deres computer/table/what-ever uden at der er adgang til serveren på nettet (aka Cloud). Dertil så ville det nok blive "interessant" at loade et spil med ½ GB data over nettet...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere