Se, hvad de store it-bosser tjener

Oracles chef Larry Ellison indtager førerpositionen med en årlig indtægt på 70,1 millioner dollars i 2010. Den procentvist største forøgelse i indtjening løber Apples driftsdirektør med.

Oracles chef Larry Ellison er formentligt en glad mand, når han tjekker sin netbank. Han er nemlig den højst betalte af de store it-chefer, når man sammenligner deres årsindtjening, som inkluderer løn, bonusser og diverse tillæg. Det skriver Network World.

Men en årsløn på 70,1 millioner dollars overgår Oracles chef nummer to på listen, nemlig Apples driftschef Tim Cook.

Til sammenligning tjente Tim Cook 'kun' 59,1 millioner dollars i 2010, men hans løn tog det største procentvise spring og tiltog med 3.594% fra 2009 til 2010. Tim Cook vikarierede for Steve Jobs hos Apple under dennes sygdom.

Den dårligst betalte chef er faktisk Steve Jobs, Apples administrerende direktør, som nægter at modtage andet end sin ene dollar i årlig løn. Han ligger dog inde med 5,5 millioner Apple-aktier og har aldrig solgt en aktie, efter at han kom tilbage til Apple i 1997.

Se hele galleriet med de 38 største it-chefers indtjeninger fra Network World her.

Læs også: Ny statistik: It-lønninger steg 0,7 procent i 2010

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Simon Rigét

Gad vide hvad det er for kvalifikationer eller egenskaber ved et menneske der kan skabe så meget værdi som 1 mill Kr. om dagen? og som andre ikke kunne gøre billigere?

  • 0
  • 0
Jens Trinskjær

Gad vide hvad det er for kvalifikationer eller egenskaber ved et menneske der kan skabe så meget værdi som 1 mill Kr. om dagen? og som andre ikke kunne gøre billigere?

Udbud og efterspørgsel fastsætter lønningerne ligesom prisen på enhver anden vare; så enkelt er det. Hvis Oracle kunne slippe billigere, ville de givetvis gøre det - med mindre man mener, aktionærvalgte bestyrelsesmedlemmer har en interesse i at smide penge ud af vinduet.

  • 0
  • 0
Simon Rigét

@Jens
... Men hvad er det egentligt de kan? Det kan være svært at se udefra. de lægger formegentligt nogle strategier - og hvis det går godt, bliver de sidende.
Steve Jobs tilfører et koncept - en måde at arbejde på. Er det det? eller er det fordi der ikke er så mange der har erfaring med det?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere