Se huspriser på din smartphone med augmented reality
Hvis den virkelige verden ikke er nok i sig selv, er det nu muligt at få lagt et ekstra lag oven på.
Konsulentfirmaet Grontmij Carl Bro er klar med en applikation til danskerne, som tilføjer virkeligheden nogle ekstra data om det, man ser på.
Står man foran et hus, kan man således hive sin iPhone eller Android-telefon op, pege kameraet mod huset og straks få alle offentlige tilgængelige data vist om blandt andet seneste salgspris, prisudvikling og areal.
Teknologien kaldes med et hype-ord augmented reality, 'forstærket virkelighed', og udnytter kombinationen af GPS, kompas, kamera og internetadgang i smartphones.
Tanken er, at man kan vise alle mulige oplysninger knyttet til et bestemt sted direkte oven på billedet, man får vist gennem kameraet på telefonen. Også ansigter vil med tiden kunne genkendes, så man altid kan få genopfrisket navnet på dem, man møder.
Grontmij Carl Bro ser store fremtidsperspektiver i teknologien. Både til ingeniørfaget, som virksomheden primært er beskæftiget med, hvor oplysninger om tekniske installationer, farlige kemikalier eller kommende byggeprojekter kan blive vist på skærmen, oven i det rigtige billede.
Men også som en service til borgerne, som kunne tages med på råd inden store byggeprojekter blev sat i gang.
»Forestil dig for eksempel at du kunne have stået på Rådhuspladsen i København, tændt kameraet på din mobiltelefon og set den sorte busterminal, før den blev bygget. Eller have set Sverre Fehns Teaterfugl til Det Kgl. Teater i stedet for at bygge en model i fuld størrelse,« udtaler Nils Bo Wille-Jørgensen, direktør hos Grontmij Carl Bro, i en pressemeddelelse.
Applikationen, der viser huspriser, er gratis og kan hentes gennem Layar, der foreløbig kun fås til de iPhone og Android. Hent programmet Layar på Appstore eller Android Market og søg på Ejendomspriser.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.