Se her, Google og Microsoft: Dansk stavekontrol virker fint i Adobe Buzzword

Mens Google Docs og Microsofts Office Web Apps lige nu ikke understøtter dansk stavekontrol, så fungerer den fint i Adobes Flash-baserede tekstbehandler, Buzzword.

Adobe har tilsyneladende færre problemer med at tilpasse dets webbaserede kontorprogrammer til lokale sprogversioner.

Mens hverken Google eller Microsoft lige nu tilbyder en fungerende dansk stavekontrol i deres nye, webbaserede tekstbehandlingsprogrammer, så fungerer det fint i Adobe Buzzword.

Adobe Buzzword er en Flash-baseret tekstbehandler, som indeholder flere funktioner end Microsofts nye Office Web Apps og konkurrenten Google Docs. Til gengæld indeholder Buzzword intet regneark, men udover tekstbehandling er der en applikation til små tabeller eller databaser og en applikation til præsentationer.

Version2 har i denne uge beskrevet, hvorledes Microsofts webudgave af Office 2010 endnu ikke har fået en dansk stavekontrol, selvom den danske brugerflade i øvrigt har været klar i et stykke tid.

**Læs også: **Dansk Stavekontrol er forsvundet i Microsofts webudgave af Office.

Det står ikke meget bedre til hos konkurrenten Google, hvor den nye udgave af Google Docs heller ikke understøtter andre sprog end engelsk.

**Læs også: **Nyeste udgave af Google Docs har kvalt dansk stavekontrol.

Ifølge Google er der tale om en omskrivning af koden bag Google Docs.

Der er da også en fungerende stavekontrol i den gamle version af Google Docs, selvom den ikke kan beskrives som noget fantastisk sammenlignet med, hvad man kender fra de fulde klientbaserede programmer.

Version2 har testet Adobe Buzzword, hvor man har mulighed for at vælge flere ordbøger til stavekontrollen, og den danske ordbog fungerer.

Til gengæld er applikationen baseret på Flash. Det giver nogle gode muligheder for at skabe en fyldig klient i browseren, men det betyder også, at visse ting kan køre lidt langsomt. Samtidig vil der ganske givet være brugere, som vil fravælge Buzzword fordi den er baseret på Flash.

Microsoft tilbyder også en version af dets Office Web Apps, som er baseret på Flash-konkurrenten Silverlight, men webapplikationen fra Microsoft fungerer også uden Silverlight i de fleste browsere.

Ligesom både Google Docs og Office Web Apps giver Adobe Buzzword også mulighed for at dele dokumenter med andre brugere. Det er også muligt at eksportere dokumenter i både pdf, doc, docx, odt, rtf og flere andre formater.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#6 Jesper Stein Sandal

Det er rigtigt, at flere browsere har en indbygget stavekontrol.

Men i den nye version af Google Docs (den hvor man har en formatteret side) virker Chromes stavekontrol ikke. Og i Office Web Apps er der en konflikt mellem den højrekliksmenu, som Microsoft har implementeret, og Chromes standardmenu. Man kan med lidt held få stavekontrollen til at fungere, men det virker slet ikke efter hensigten.

Forslagene i den danske stavekontrol i både Chrome og Firefox er i øvrigt ikke særligt gode. Internet Explorer har, så vidt jeg kan se, ingen stavekontrol.

Hvorfor er det væsentligt? Det er det, fordi der er mange lige nu, som står og skal vælge mellem Office 2010, OpenOffice, Google Docs eller andre løsninger. Og stavekontrollen må siges at være den vigtigste funktion næstefter at kunne skrive en tekst og gemme den i en fil.

Mvh. Jesper Stein Sandal Version2.dk

  • 0
  • 0
#7 Andreas Olsen

@Jesper Stein Sandal

Office Web Apps er iflg. Microsoft kun et supplement til Office (2010) pakken. Dog ikke sagt at Web Apps ikke kan stå alene, men grundtanken er at medarbejdere kan arbejde med deres dokumenter i Web Apps når de ikke har adgang til en lokal Office.

Web Apps kan virksomheder selv installere på en SharePoint server, så det kan fungere som "light" kontorpakke + supplement til Office-pakken. http://technet.microsoft.com/da-dk/office/ee815687(en-us).aspx

Så man skal nok ikke regne med at den bliver ligeså omfattende som Google Docs, men stavekontrollen kommer nok snart...

  • 0
  • 0
#8 Nikolaj Stenberg

Ud fra et rent lingvistisk standpunkt er der, tilgængligheden til trods osv., stadig intet der kommer op i nærheden af den stavekontrol, der findes i Microsofts Office-produkter. Det er udviklet af lingvister og ikke bare en ordliste, som gud og hvermand i princippet kan tilføje ord til. - Og så deler den ikke sammenskrevne ord, men ved udemærket godt, at vi på dansk netop sammenskriver.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere