Se de nye funktioner: Mac OS X 10.7 Lion smelter sammen med iOS

Næste udgave af Apple-styresystemet OS X låner mange funktioner fra iPad og iOS. Blandt andet behøver man ikke længere selv huske at gemme sine data.

Smæk låget i computeren, når du skal videre, og åben låget og fortsæt, uden ventetid, når du er klar til at arbejde videre. Uden at du skal bekymre dig om at gemme dokumenter og andre data.

Sådan bliver fremtiden på Apples computere, når det kommende styresystem Mac OS X 10.7 Lion bliver lanceret.

At styresystemet selv gemmer alt det, man arbejder på, er blandt de nyheder, som Apple netop har løftet sløret for på sin hjemmeside.

Generelt vil styresystemet OS X med tiden smelte sammen med iOS, har Apple tidligere fortalt, og det præger i høj grad Lion-versionen.

iOS er Apples mobilstyresystem til iPhone og iPad.

Apple vil gøre det hurtigt og intuitivt at komme i gang med arbejdet og afslutte det, og selv når computeren har brug for en genstart, for eksempel ved en opdatering, vil brugeren komme tilbage til præcis samme åbne programmer som før genstarten.

Det bliver også muligt at bladre tilbage i tidligere versioner af sit arbejde, da Lion-styresystemet løbende gemmer data fra de programmer, der er tilpasset de nye funktioner.

Mangler man data, som blev slettet for flere versioner siden, bladrer man blot tilbage i tiden og finder dem frem.

Brugen af fingersvirp på iPhone og iPad vil også finde vej til OS X, der overtager mange af funktionerne, for eksempel at bladre mellem forskellige kørende applikationer.

Sammensmeltningen med iOS betyder også, at scroll-funktionen vil blive vendt på hovedet, så man 'trækker' skærmbilledet op og ned med fingrene på pegepladen, ligesom man ville gøre på en trykfølsom skærm. For at bladre ned på en webside, skal man altså føre fingrene opad på pladen.

Lion-styresystemet får også fuld kryptering af harddisken og eksterne drev som standard, med XTS AES 128-kryptering. Og så introducerer Apple nem fildeling med andre brugere på et trådløst netværk. Med funktionen Airdrop vil man i filhåndteringen kunne trække en fil hen til alle andre Mac-brugere, som er koblet på samme netværk.

Tidligere har Apple haft en separat version af OS X til serverbrug, men den bliver med Lion-udgaven nedlagt og bygget sammen med desktop-versionen.

Apple lancerer Mac OS X 10.7 Lion til sommer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Henrik Mikael Kristensen

Uanset hvem der kopierer hvem, er følgende yderligere detaljer vel interessante for Mac-brugere:

 • Mulighed for recovery partition, så det ikke er nødvendigt med installations DVD for at starte maskinen, hvis OSX ikke gider mere.
 • TRIM support
 • OpenGL3.2 support
 • Mulighed for dobbelt så høj skærmopløsning på samme måde som iPhones med Retina displays.
 • Tilsyneladende et mere åbent forhold til eksterne sikkerhedsfolk, som Charlie Miller, der får lov at lave sikkerhedsreviews af OSX Lion.
 • Supporten for de ældste intel Macs forsvinder, sikkert fordi de er 32-bit.
 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere