Se de mest udnyttede sårbarheder i 2020

Illustration: Rasmus Meisler
I en ny rapport lister sikkerhedsmyndigheder de mest udnyttede sårbarheder i 2020, og størstedelen har været kendt de seneste to år.

Sikkerhedsmyndigheder fra Australien, USA og Storbritannien er gået sammen i et opråb til virksomheder og organisationer om at få lappet de sårbarheder, som for længst er opdaget.

Det skriver man i en fælles rapport.

I rapporten, der kommer fra Australian Cyber Security Center, USA’s FBI og Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) og Storbritanniens National Cyber Security Center, beskriver man de oftest udnyttede sårbarheder i 2020, hvor huller fra blandt andre Citrix, Pulse og Fortinet ligger i top. Man understreger, at mange af dem er meget gamle:

»Baseret på den amerikanske regerings tilgængelige data, har størstedelen af sårbarhederne i toppen af listen været kendt de senest to år.«

Læs også: Sikkerhedsfolk slår alarm over sårbarhed i hæveautomater

Tabellen herunder viser en liste over de 12 mest udnyttede sårbarheder i 2020 fra rapporten.

Tabellen fra rapporten viser de 12 oftest udnyttede sårbarheder i 2020. Illustration: Australian Cyber Security Center, FBI, Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) og National Cyber Security Center

De fire mest udnyttede sårbarheder påvirkede fjernarbejde, VPN’er og skybaserede teknologier. Ifølge rapporten kan det skyldes Covid-19-pandemien, som har ledt til flere hjemmearbejdspladser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere