SDU vil flytte Data Science-studerende til Kolding

13. januar 2022 kl. 10:25
SDU vil flytte Data Science-studerende til Kolding
Illustration: S.Juhl/Wikimedia Commons.
SDU og DTU fremlægger planer for, hvordan de på it-området vil imødekomme regeringens beslutning om at reducere antallet af uddannelsespladser i de større byer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Syddansk Universitet (SDU) vil udflytte dele af Data Science-uddannelsen fra Odense til Kolding, og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) vil oprette et digitalt universitet som svar på regeringens spørgsmål om, hvordan universiteterne vil reducere antallet af uddannelsespladser i de større byer.

Det fremgår af pressemeddelelser fra SDU og DTU.

SDU forventer at flytte 70 uddannelsespladser fra Odense til Kolding med start 2023. Derudover har SDU indgået en hensigtserklæring med Vejle Kommune og Dandy Business Park, om at afsøge mulighederne for at etablere nye uddannelser inden for blandt andet IT inden 2030. Det årlige optag forventes at være 500 pladser ved fuld indfasning.

DTU vil hvis muligt etablere et tilbud om at gennemføre en eller flere af DTU's professionsbacheloruddannelser i en digital version. Det betyder, at langt de fleste af uddannelsens kurser vil blive udbudt online, suppleret med praktiske øvelser i DTU's faciliteter på campus i Lyngby eller Ballerup.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger