SDU vil flytte Data Science-studerende til Kolding

Syddansk Universitet Campus Kolding. Illustration: S.Juhl/Wikimedia Commons
SDU og DTU fremlægger planer for, hvordan de på it-området vil imødekomme regeringens beslutning om at reducere antallet af uddannelsespladser i de større byer.

Syddansk Universitet (SDU) vil udflytte dele af Data Science-uddannelsen fra Odense til Kolding, og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) vil oprette et digitalt universitet som svar på regeringens spørgsmål om, hvordan universiteterne vil reducere antallet af uddannelsespladser i de større byer.

Det fremgår af pressemeddelelser fra SDU og DTU.

SDU forventer at flytte 70 uddannelsespladser fra Odense til Kolding med start 2023. Derudover har SDU indgået en hensigtserklæring med Vejle Kommune og Dandy Business Park, om at afsøge mulighederne for at etablere nye uddannelser inden for blandt andet IT inden 2030. Det årlige optag forventes at være 500 pladser ved fuld indfasning.

DTU vil hvis muligt etablere et tilbud om at gennemføre en eller flere af DTU's professionsbacheloruddannelser i en digital version. Det betyder, at langt de fleste af uddannelsens kurser vil blive udbudt online, suppleret med praktiske øvelser i DTU's faciliteter på campus i Lyngby eller Ballerup.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere