Scotland Yard arresterer 19-årig for Lulzsec-hacking

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Hackergruppen Lulzsec, som står bag en række højtprofilerede angreb, er måske blevet afsløret. Britisk politi har anholdt en 19-årig for at være hjernen bag Lulzsec.

’Bare for sjov’ har været mottoet for hackergruppen Lulzsecs aktiviteter på nettet, som omfatter hackerangreb mod blandt andet CIA, det amerikanske senat, Sony og en britisk politihjemmeside.

Men for den 19-årige Ryan Cleary, som natten til tirsdag blev anholdt af Scotland Yard for at stå bag Lulzsec, kan fremtiden se meget mindre sjov ud. Bliver han fundet skyldig i anklagerne om hacking, vil han efter al sandsynlighed blive udleveret til USA og få en lang fængselsstraf. Det skriver The Guardian i en artikel og blogindlæg.

Ryan Cleary bor hos sine forældre, og ifølge Sky News har han mentale problemer. Hvis det passer, åbner det for samme diskussioner som i Gary McKinnon-sagen, hvor USA forlanger den 45-årige mand med Aspergers syndrom udleveret til en 60 år lang fængselsstraf for at have hacket det amerikanske militær og NASA i 2001.

Lulzsec er blevet kendt på en række højtprofilerede, men teknisk knap så avancerede angreb. Nogle af de meget omtalte hackersager har således været DDOS-angreb mod hjemmesider, der dermed blev lagt ned.

Efter anholdelsen gav Lulzsec-gruppen lyd fra sig på Twitter, hvor budskabet var, at den anholdte ikke havde noget med Lulzsec at gøre.

Læs også Poul Henning Kamps blogindlæg om Lulzsec som vores dages ungdomsoprør.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Michael Peters

En ung mand på 19 år er måske slet ikke så politisk eller modstander af samfundet. Men en ting er givet, de unge der viser hvordan man kan bryde ind i CIA og Pentagon burde måske belønnes i stedet for at blive jagtet og straffet for det er jo dem der åbent viser at CIA og andre ikke har den fornødne sikkerhed og dermed faktisk hjælper dem til at opgraderer sikkerheden.

  • 1
  • 1
#4 Rasmus abslund

Lulzsec har forbedret sikkerheden. de har ikke ødelagt noget eller de har selfølgelig lagt psn i et stykke tid men det var vidst sony's skyld. De har hjulpet hver og en de har hacket. Det er da bedre de stopper hullet en der kommer en som vil bruge det til noget skidt og gør det. tænk på hvis kina #ROOT'ED pentagon...

  • 0
  • 2
#5 Deleted User

de har ikke ødelagt noget eller de har selfølgelig lagt psn i et stykke tid men det var vidst sony's skyld.

Det var vist Sony's skyld? Har du drukket af potten? Det er ikke Sonys skyld at LulzSec er nogle forkælede møgunger der kan lide at baldre ruder og skyde skylden på sikkerhedsvagten der ikke så dem.

Hvis de virkeligt ville hjælpe folk med at stoppe huller kunne de sende dem et anonymt tip, istedet for at ødelægge(for de HAR ødelagt en masse) en masse uskyldige menneskers liv ved at offentliggøre deres passwords og personlige oplysninger og grine af det.

Lad nu vær, please please please, at udråbe internetbrostenskastende sociopater til folkehelte. Der er intet nobelt i hverken deres mål eller deres midler.

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere