SCO taber Unix-rettigheder til Novell

Novell har formentligt fjernet grundlaget for SCO's kontroversielle sagsanlæg mod IBM og Linux.

Det ser nu ud til, at Linux-distributøren Novell har trukket tæppet væk under den tidligere Unix-distributør SCO's yderst kontroversielle sagsanlæg mod IBM omkring ulovlig brug af Unix-kode i Linux.

En dommer har således afgjort, at de Unix-rettigheder, som SCO hævdede at besidde, reelt tilhører Novell.

SCO har stadig mulighed for at appellere afgørelsen, men stadfæstes afgørelsen, er det ikke sikkert, at SCO's sag mod IBM overhovedet kommer for retten. I forvejen har den sags dommer forkastet flere af SCO's anklagepunkter.

»Dommerens afgørelse har fjernet fundamentet for SCO's sag, og som konsekvens er SCO's trussel mod Linux-miljøet uskadeliggjort,« siger juridisk chef Joe LaSala fra Novell til avisen New York Times.

Afgørelsen kan imidlertid bringe Sun i en pinlig situation, da selskabet købte rettigheder til Unix fra SCO, som blandt andet kom til at danne grundlag for OpenSolaris. Da SCO reelt ikke havde nogen rettigheder at sælge, kan det betyde, at Sun nu skal udrede rettighedsspørgsmålet med Novell.

Microsoft indgik en lignende aftale med SCO, men Microsoft har samtidig indgået en aftale med Novell, som først og fremmest er blevet set som en trussel mod Linux, men som nu kan vise sig at beskytte Microsoft mod Novell og ikke omvendt, skriver DesktopLinux.com.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere