SCO går i betalingsstandsning

Unix-selskabet har ansøgt om såkaldt "chapter 11" beskyttelse i forsøg på at udrede finanserne.

Den omstridte Unix-leverandør SCO, der i dag er bedst kendt for dets sagsanlæg omkring brug af beskyttet Unix-kode i Linux, gik fredag i betalingsstandsning.

Selskabet indsendte fredag en ansøgning til det amerikanske børstilsyn om konkursbeskyttelse under den såkaldte "chapter 11" i den amerikanske konkurslov.

Det giver selskabet en periode, hvor det kan forsøge at rette op på økonomien.

Chapter 11 fører ikke altid til en egentlig konkurs. Det amerikanske flyselskab United trådte således ud af Chapter 11 sidste år efter en længere periode.

SCO tabte tidligere i år en sag til Novell omkring ophavsretten til Unix, som kan føre til, at SCO ender med at skylde Novell royalties.

Samtidig har dommeren i selskabets sag mod IBM omkring Linux afvist størstedelen af SCO's anklagepunkter.

SCO har forsøgt at stable en forretning på benene med udvikling af mobile softwareløsninger, men retssagerne har gjort selskabet upopulært i mange kredse af it-branchen.

Udgifterne til retssagerne samt dalende indtægter fra licenser har udhulet selskabets økonomi, og den lave kassebeholdning er den direkte årsag til betalingsstandsningen.

Chapter 11-ansøgningen betyder, at SCO kan fortsætte driften stort set som normalt i en periode.

»Vi vil gerne forsikre vores kunder og partnere om, at de fortsat kan stole på SCO's produkter og support til deres kritiske forretningssystemer,« udtaler direktør Dave McBride fra SCO Group i en pressemeddelelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere