Schweiziske myndigheder som skal regulere Libra er ikke blevet kontaktet af Facebook

Illustration: BTC Keychain / Creative Commons 2.0
Facebook siger, at det schweiziske databeskyttelsesagentur skal stå for at regulere data- og privatlivsbeskyttelse i Facebooks kryptovaluta Libra, men det har agenturet ikke hørt noget om.

Chefen for Facebooks digital currency project, David Marcus, sagde i en høring tirsdag i det amerikanske senat, at det schweiziske databeskyttelsesagentur, FDPIC, skal stå for at regulere data- og privatlivsbeskyttelse i Facebooks kryptovaluta Libra.

Men en talsmand for FDPIC fortæller, at de ikke er blevet kontaktet af Facebook, skriver CNBC.

»Vi forventer, at Facebook eller dens repræsentanter vil give os konkrete informationer, når vi når dertil. Først da kan vi undersøge, præcist i hvilken udstrækning vores lovmæssige rådgivende og regulerende rolle dækker. Under alle omstændigheder følger vi med i projektets udvikling i den offentlige debat,« siger kommunikationschef for FDPIC Hugo Wyler.

Hård medfart i senatet

Facebook har i den seneste tid været på besøg i den amerikanske kongres adskillige gange, og virksomhedens repræsentanter har ofte fået en hård medfart.

Læs også: Zuckerberg i senatet: Undskylder for Cambridge Analytica-skandalen

Og David Marcus blev også mødt med en vis skepsis i senatet.

»Det kræver en fantastisk arrogance at se på [Facebooks] generalieblad og tænke: 'Ved du hvad, vi skulle tage at gøre nu? Lad os drive vores egen bank, og vores egen for-profit-udgave af Nationalbanken, og lad os gøre det for hele verden',« sagde senator Sherrod Brown.

Senator John Kennedy lagde heller ikke fingre imellem, da han spurgte David Marcus:

»Er det ikke sandt, og jeg vil virkelig gerne høre din holdning, at Facebook har valgt at fremføre et værdisæt, hvori sandfærdig journalistik er blevet erstattet af åbenlyst bullshit?«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere