Schrems går i kødet på Apple med nye privacy-sager

Illustration: Screenshot/Noyb
I juli måned trak aktivisten Max Schrems det juridiske gulvtæppe væk under dataoverførsler mellem EU og USA. Indleder hans organisation flere sager mod Apple.

Databeskyttelsesaktivisten Max Schrems har via sin non profit-organisation NOYB indledt privacy-sager mod Apple i både Spanien og Tyskland.

Det skriver The Guardian.

Sagerne går primært på de såkaldte identifiers for advertisers (IDFA), som Apple genererer på hver enkelt Iphone.

Det giver annoncører mulighed for at spore Iphone-brugere på tværs af forskellige apps, og ideen er, at Apple til gengæld blokerer for andre tracking-metoder.

Læs også: EU-dom slukker for dataaftale mellem USA og EU

Men selvom det angiveligt skulle styrke brugerens privatliv, mener Max Schrems og NOYB altså, at det det ulovligt for Apple overhovedet at generere IDFA.

Schrems pointerer, at det sker uden brugerens samtykke, og at man som iPhone-bruger ikke kan forhindre det.

»Vores mål er at håndhæve et simpelt princip. Trackere er ulovlige, medmindre en bruger giver samtykke til det. IDFA bør slettes permanent. For mange mennesker er smartphonen den mest intime enhed, og den skal være som udgangspunkt være tracker-fri,« siger Stefano Rossetti, der er advokat i NOYB.

Apple afviser anklagerne pure og udtaler, at man ser frem til at gøre det klart for de relevante myndigheder, hvis de vælger at gå videre med sagerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere