Scannere til gynækologiske undersøgelser stjålet: Indeholder cpr-numre og underlivsbilleder fra 666 kvinder

Ved et indbrud på privathospitalet Aleris-Hamlet er der blevet stjålet to scannere, der bruges til gynækologiske undersøgelser.

Via scannere til gynækologiske undersøgelser, er tyve kommet i besiddelse af 666 kvinders cpr-numre og billeder af deres underliv. Det skriver Berlingske.

Tyvene stjal den 13. juni to ultralydsscannere fra Aleris-Hamlet i Søborg, der bruges til gynækologiske undersøgelser.

Læs også: Patienters medicinske billeder kan ses via internettet

Fordi hospitalsudstyr er meget dyrt, er det også et yndet mål for tyve, og det er langtfra første gang, der er blevet stjålet maskiner som den, der er blevet stjålet fra Aleris-Hamlet og andre hospitaler. Direktør Michael Gram Kirkegaard mener at risikoen for at kvindernes personlige oplysninger bliver misbrugt er minimale.

Forurettede er kontaktet

Alle de kvinder, der har fået stjålet deres personlige oplysninger og billeder, er blevet kontaktet.

Dee er blevet orienteret om tyveriet og fortalt, at deres oplysninger og de følsomme billeder er svære at tilgå.

Læs også: Kunstig intelligens skal overvåge patienter med covid-19

Maskinerne er beskyttet af passwords, og man kan derfor ikke bare få adgang til databasen, hvor billederne ligger.

Det regnes med, at udstyret vil forsøgt at blive solgt videre.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Anne-Marie Krogsbøll

"Dee er blevet orienteret om tyveriet og fortalt, at deres oplysninger og de følsomme billeder er svære at tilgå. Maskinerne er beskyttet af passwords, og man kan derfor ikke bare få adgang til databasen, hvor billederne ligger."

Så sover de sikkert godt om natten...

Gad vide hvilke password(s)? 1234?

Er data mon også krypterede? Eller kan man ikke kryptere den slags?

  • 2
  • 0
#3 Bjarne Nielsen

Eller kan man ikke kryptere den slags?

Det kan man, men det er nemmere at lade være. Døre kan også låses, men når der går mange ud og ind af dem, så er de ofte ulåste.

Mon ikke sikkerhedsniveauet er ganske præcist afpasset efter, at det er andres intime billeder, som risikerer at blive kompromiteret? Altså nok til, at man selv eller ens kunder ikke kan blive beskyldt for ikke at have gjort noget, men så heller ikke meget mere.

Husk på, at der er tale om privat virksomhed, og her går man per definition lige til grænsen med et eneste mål for øje, nemlig maksimal berigelse af ejerkredsen. Alle sikkerhedsmarginer, fælles hensyn og reserver bliver optimeret væk af konkurrencen, og der bliver kun kortsigtet effektivitet tilbage. Fine fornemmelse kommer kun på tale, når det modsatte ellers risikerer at ramme bundlinjen.

  • 2
  • 2
#4 Anne-Marie Krogsbøll

Det kan man,

Så synes jeg, at det kunne være rigtigt rart - og yderst relevant af hensyn til fremtidige ofre for den slags - at få opklaret, om det bare er en forglemmelse, at adgangskoder, men ikke krypetering, er nævnt - for dette indhold må da nærmest være ligeså fortroligt som tophemmelige militærhemmeligheder - det vil de fleste af de ramte kvinder da i hvert fald nok mene.

Hvis jeg skal være helt ærlig, så kunne jeg gætte på, at der er endog meget stor risiko for, at dette indhold bliver tilgået ulovligt, hvis det bare er beskyttet med "adgangskoder" - som jo kan betyde hvad som helst. Hvad er kvaliteteten af adgangskoderne? Hvem sætter dem på? Hvor mange har adgang? Hvor tit skiftes de?

Billederne er endda forsynede med cpr (og velsagtens så også navn?) - stakkels kvinder...

  • 2
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere